DomovNaši krajiNova pridobitev za Koprčane: V Šalari novi ambulantni prostori

Nova pridobitev za Koprčane: V Šalari novi ambulantni prostori

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski predel Šalara se lahko pohvali z dvema novima ambulantama za družinsko medicino, ki sta svoje prostore dobili nad lekarno.

Ob odprtju je direktor Zdravstvenega doma Koper Igor Hrvatin poudaril, da je nova pridobitev pomemben korak k odpravljanju težav, s katerimi se sooča družinska medicina, da pa tudi dve novi ambulanti še nista dokončna rešitev. Upa, da se bo ta trend še nadaljeval, in dodaja, da so zaposlili štiri zdravnike družinske medicine, dva pa za pediatrijo.

Prireditve so se udeležili tudi koprski župan Aleš Bržan in podžupanji Jasna Softić ter Olga Franca, ki so navzočim izrekli iskrene čestitke ob novi pridobitvi zdravstvene dejavnosti v Kopru.

Foto: Koprski župan Aleš Bržan, podžupanja Jasna Softić in direktor Igor Hrvatin.
Foto: Novi ambulanti so si ogledali svetnica Mirjam Lemut, v. d. direktorja koprskega zavoda za šport Duško Madžarović, podžupanja za zdravstvo, socialo in podeželje Olga Franca ter župan Aleš Bržan.

Župan je to priložnost izkoristil, da se je preizkusil v vlogi splošnega zdravnika.

Foto: Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan v vlogi zdravnika in dr. med. Ljubica Kolander Bizjak v vlogi pacienta.

Koprski župan Aleš Bržan je v govoru ob slovesni otvoritvi novih ambulant izrazil svoje navdušenje nad odpiranjem zdravstvenih enot, kajti če želimo zdravje občanom, potem moramo dati večji poudarek na to. V prihodnosti si želi, da bi bile ambulante bližje notranjosti mesta in tudi na podeželju. Župan je odprl penino in tako so vsi zbrani proslavili otvoritev novih zdravstvenih prostorov.

Pomembna pridobitev za občino in prebivalce, ki je danes zaživela v Šalari, bo pripomogla h krepitvi zdravstva, sodobno ter lepo urejeni prostori pa bodo zagotovili prijetno vzdušje zaposlenim in pacientom.