DomovNaši krajiOb bazenu v Žusterni bodo gradbeni stroji zabrneli že v začetku septembra

Ob bazenu v Žusterni bodo gradbeni stroji zabrneli že v začetku septembra

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper bo v tem tednu sklenila pogodbo za dozidavo servisnega objekta ob bazenu Žusterna, kjer namerava občina urediti tudi javne sanitarije, z izvajalcem del E-gradnje, d. o. o.  

Mestna občina Koper bo, po dogovoru z uporabniki prostorov v Žusterni, z deli predvidoma pričela že v začetku septembra.

V novih prostorih bo že v tem letu občina uredila tudi garderobe in sanitarije za kajak in surf klub. Foto: Vojko Rotar

Naj spomnimo, da je koprska občina k temeljiti obnovi servisnega objekta v Žusterni pristopila že v lanskem letu, ko je opravila 420 tisoč evrov težko naložbo, ki je predvidevala celovito sanacijo objekta. Tako je poleg sanacije strehe in sanacije dotrajane fasade, uredila še hidroizolacijo, zamenjala vsa okna ter prenovila in uredila notranje prostore, med drugim garderobe za plavalce in vaterpoliste ter garderobe za zunanje uporabnike bazena. V okviru del pa je občina obnovila tudi elektroinštalacije, prezračevanje in ogrevanje ter zamenjala vso opremo, ki jo je načel zob časa, za kar je namenila še dobrih 80 tisoč evrov.

V novih prostorih bo tako že v tem letu občina uredila garderobe in sanitarije za kajak in surf klub, ki deluje v Žusterni, dodatne površine pa bo namenila tudi za ureditev javnih sanitarij. Naložba vredna 300 tisoč evrov, naj bi bila sklenjena do konca letošnjega leta.

Še v tem letu pa se bo predvidoma začela tudi sklepna faza projekta, in sicer ureditev dodatnih prostorov za druge vodne športe t.i. centra vodnih športov, ki se že dalj časa soočajo s pomanjkanjem prostora za skladiščenje in hrambo športnih rekvizitov kot tudi prostora za ureditev pisarne.

V okviru naložbe bodo postavljeni novi mobilni zabojniki. Foto: Vojko Rotar

V okviru te naložbe bo Mestna občina Koper postavila nove mobilne zabojnike. Naložba je vredna okrog 450 tisoč evrov, dela pa naj bi bila zaključena v začetku leta 2018.