DomovNaši krajiOb rektorjevem dnevu: Šport in zabava za študente

Ob rektorjevem dnevu: Šport in zabava za študente

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je koprska Arena Bonifika postala prizorišče Jesenske Čiste desetke, športno-družabnega dogodka, na katerem so svoje moči merili študentje različnih univerz. 

Čista desetka
Zdrav duh v zdravem telesu. Foto: ekoper.si

Ob tej priložnosti je študente nagovoril tudi rektor Univerze na Primorskem Dragan Marušič, ki jim je zaželel uspešen začetek študijskega leta. Naj spomnimo, da je danes tudi rektorjev dan, ki je predavanj prost dan, študentje pa so ga preživeli na koprski Areni Bonifika, kjer so se pomerili v desetih športno-družabnih disciplinah, in sicer v košarki, futsalu, odbojki, namiznem tenisu, kegljanju, pikadu, kalčetu, briškuli, vlečenju vrvi in igri »študent ne jezi se«.

Čista desetka
Rektor UP Dragan Marušič (tretji z leve) je pozdravil navzoče. Foto: ekoper.si

Čista desetka povezuje tudi čezmejno

Jesenska Čista desetka je letos potekala že 19. leto zapored in je prvi večji športni dogodek na primorski univerzi, ki združuje študente slovenskih univerz, udeležujejo pa se ga tudi študentje tržaške univerze.

Čista desetka
Študentje so se pomerili v desetih različnih disciplinah. Foto: ekoper.si

Poleg športnega udejstvovanja, ki je pomembno za ohranjanje zdravja, se študentje tako tudi spoznavajo, družijo in zabavajo, kar je tudi glavni namen takšnih prireditev. *