DomovNaši krajiSeven Seas Explorer na obisku v našem mestu

Seven Seas Explorer na obisku v našem mestu

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper danes zopet gosti potniško ladjo. K nam je zjutraj priplula luksuzna ladja Seven Seas Explorer.

224-metrska lepotica ladijske družbe Regent Seven Seas Cruises je v jutranjih urah v Koper priplula iz hrvaškega Splita, zvečer pa bo svojo pot nadaljevala proti Benetkam. Na krovu potniške ladje Seven Seas Explorer, ki so jo splovili letos poleti, je k nam prispelo 700 potnikov in kar 600 članov posadke.

Seven Seas Explorer
Foto: arhiv ekoper.si

Ladja, ki ima 14 palub, slovi po svoji prostornosti in elegantni opremi. Odlikujejo jo zelo prostorne kabine, vsaka ima tudi lasten balkon. Gostje se lahko zabavajo v velikem gledališču, casinoju ali pa številnih barih in restavracijah na najvišjem nivoju. Ob prihodu v Koper so se številni gostje odpravili na izlete. Zanimivo je, da se je večina odločila za izlet po mestu in njegovem zaledju, drugi najbolj priljubljen izlet pa je izlet v prestolnico.

V tem mesecu nas bodo potniške ladje obiskale še dvakrat, in sicer v zadnjih dneh oktobra. Prihodi potniških ladij se bodo nadaljevali tudi novembra in decembra, ko se bo sklenila druga najboljša sezona po rekordnem letu 2011, ko smo v Kopru zabeležili 78 prihodov in skoraj 110 tisoč turistov. *

V letošnjem letu nas bo skupaj obiskalo 70 potniških ladij s približno 77 tisoč potniki in pripadajočimi člani posadke.