DomovNaši krajiObčina na dražbi prodala več gradbenih parcel

Občina na dražbi prodala več gradbenih parcel

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Na današnji dražbi nepremičnin je Mestna občina Koper prodala sedem nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov in zanje iztržila 762.593 evrov.

Največji izkupiček današnje dražbe je bil nakup več nepremičnin v izmeri 8.688 kvadratnih metrov na območju Bivja, ki jih je podjetje Realiteta kupilo po izklicni ceni 517 tisoč evrov. Po izklicni ceni je občina prodala tudi gradbene parcele v Dekanih, Hrvatinih, Elerjih in ob Šmarski cesti ter parcelo na Socerbu, medtem ko je za 526 kvadratnih metrov veliko parcelo v Elerjih iztržila štiri tisočake več od izklicne cene.

Sicer je na zadnjo javno dražbo v letošnjem letu občina uvrstila 35 nepremičnin oz. nepremičninskih sklopov, med njimi tudi nekdanji objekt Policijske uprave Koper s pripadajočim zemljiščem na Ulici 15. maja in poslovni prostor v Volaričevi ulici v Kopru, nekdanji Press Klub velikosti 54 kvadratnih metrov ter več gradbenih parcel na območju Dekanov, Hrvatinov, Pomjana in Škofij – prav slednje so med kupci požele največ zanimanja.