DomovNaši krajiOdprte so prijave na gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik

Odprte so prijave na gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Minulo leto razprodan gorsko kolesarski dogodek se letos seli v Hrpelje pri Kozini. Zdaj že tradicionalni maraton, ki postaja osrednja gorsko kolesarska prireditev v Sloveniji, letos prinaša tudi nekaj novosti. Med drugim družinsko traso Lisička, ki je po zahtevnosti in dolžini primerna za družine z otroki, popolne kolesarske začetnike in tiste, ki želijo pomladni dan izkoristiti za aktivno druženje.  

Udeleženci letošnjega maratona MTB Slavnik, ki bo 5. maja, lahko izbirajo med štirimi razglednimi in slikovitimi trasami, ki vodijo po razgibanem terenu Slavnika, Čičarije in Podgrajskega ter Matarskega podolja. 29-kilometrska trasa Ris je odlična MTB dogodivščina za mlajše, starejše in manj zahtevne rekreativne kolesarje, srednja trasa Volk (50 km) in dolga trasa Medved (83 km) pa sta pravi izziv za različno pripravljene rekreativne kolesarje. Četrta trasa, je družinska trasa Lisička, dolga zgolj 7 kilometrov,  ki je izrazito nezahtevna in pretežno ravninska. Organizatorji na njej ne bodo merili časa, zato je ta primerna predvsem za družine z otroci, popolne začetnike in ostale ljubitelje rekreativnega druženja.

Vse informacije, vezane na prijavo in podrobnosti dogodka, so na voljo na www.mtbslavnik.si. Število prijav je omejeno na 519, prvih 150 prijavljenih se lahko dogodka udeleži po posebni promocijski ceni.

Tudi letos je partnerica in gostiteljica dogodka Občina Hrpelje-Kozina, podpira pa ga tudi Mestna občina Koper.