DomovNaši krajiOdprte so prijave na tečaj za lokalnega turističnega vodnika

Odprte so prijave na tečaj za lokalnega turističnega vodnika

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Vsi, ki si želite postati lokalni turistični vodniki, se lahko do 18. marca prijavite na tečaj, ki bo konec meseca marca v Portorožu.

Uspešno opravljen tečaj je osnova za pridobitev izkaznice za lokalnega turističnega vodnika na območju štirih istrskih občin Ankaran, Koper, Izola in Piran in za vpis v register turističnih vodnikov slovenske Istre. Tečaj je razdeljen na teoretični in praktični del. Teoretični del obsega predavanja, praktični del pa terenske vaje in študijski izlet.

Teoretični del bo 28. in 29. marca v stavbi Krajevne skupnosti Portorož, na naslovu Obala 16 v Portorožu, 30. marca bodo na programu terenske vaje, 31. marca pa študijski izlet po obalnih mestih in zaledju slovenske Istre, medtem ko bo rok za izpit 13. aprila. Po uspešno opravljenem izpitu bodo udeleženci tečaja prejeli izkaznico lokalnega turističnega vodnika.

Kotizacija za tečaj znaša 200 evrov in vključuje gradivo, avtobusni prevoz za študijski izlet in izpit ter izdelavo izkaznice. Strokovni tečaj v skladu z Odlokom treh obalnih občin (Koper, Izola, Piran) iz leta 2006 organizira Turistično združenje Portorož, g. i. z., ki krije tudi večji del stroškov organizacije tečaja.

Vsi zainteresirani se na tečaj lahko prijavite tako, da izpolnite prijavnico na tej povezavi do vključno ponedeljka, 18. 03. 2019, in jo pošljete po navadni pošti ali e-pošti na Turistično združenje Portorož, g. i. z., Obala 16, 6320 Portorož, z dokazilom o vplačani kotizaciji. Kotizacija se vplača na TRR Turističnega združenja Portorož, g. i. z. –  10100-0032634190, odprt pri Banki Koper, PE Lucija.

Dodatna pojasnila in Informacije o vsebini in prijavi na tečaj pridobite na telefonski številki 05/674 82 64 ali na elektronskem naslovu patricija.grzinic@portoroz.si.