DomovNaši krajiODPRTI VRTOVI KOPRA: Sprehodite se po skritih zelenih kotičkih Kopra

ODPRTI VRTOVI KOPRA: Sprehodite se po skritih zelenih kotičkih Kopra

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V Kopru je odprt natečaj Najlepši vrt v mestu 2017, v okviru katerega bodo 24. junija obiskovalci dogodka Odprti vrtovi Kopra glasovali za najlepšega. Pri tem se bodo obiskovalci sprehodili po skritih, zelenih kotičkih mesta domačinov, ki bodo svoj vrt prijavili na natečaj, ter ob dobri glasbi, vinu in prigrizkih razglasili najlepšega.

Dogodek se bo tako kot lani zaključil z razglasitvijo najboljšega in s koncertom v Pokrajinskem muzeju Koper. Zmagovalec bo s strani javnega podjetja Marjetica Koper prejel vrednostni bon, so sporočili z Univerze na Primorskem.
Foto: Vojko Rotar
Organizatorja dogodka, Bar Cameral in Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem, vse lastnike vrtov v koprskem mestnem jedru pozivata, da se do vključno 17. junija preko elektronskega naslova odprtivrtovi@gmail.com prijavijo na natečaj.
K prijavi je treba priložiti največ do pet fotografij, ki so lahko posnete tudi s telefonom, ter pripisati kratek opis vrta in osebne kontaktne podatke.
S prireditvijo, ki jo finančno podpira tudi Mestna občina Koper, si organizatorji prizadevajo povezati občane in pokazati skrite kotičke mesta ter na takšen način spodbuditi k trajnostnemu razvoju in širitvi zasebnih zelenih površin v mestu.