DomovNaši krajiOdprtje drsališča ob morju prestavljeno

Odprtje drsališča ob morju prestavljeno

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Zaradi neugodnih vremenskih razmer je odprtje drsališča ob morju prestavljeno na prihodnjo sredo, 28. novembra.

Dež in previsoke temperature so prekrižale načrte, da bi drsališče ob morju v Kopru zaživelo ta konec tedna. Odprtje drsališča nasproti Taverne bo tako iz petka prestavljeno na sredo, 28. novembra, ob 17. uri.

Med 6. in 8. decembrom bo vzdušje v mestu popestril tudi Miklavžev sejem na Carpacciovem trgu.

Drsališče ob morju bomo v Kopru znova vzpostavili po lanskoletnem uspehu, ko se je drsanja tik ob morju z velikim navdušenjem udeležilo veliko število domačinov in drugih obiskovalcev Kopra. Letos bo drsanje ob morju še zanimivejše, saj bo drsališče sestavljeno iz dveh ledenih ploskev – ene večje na trgu ob Upravi za pomorstvo in manjše na koprskem mandraču, ki bosta povezani z ledeno potjo. Ljubitelji drsanja bodo tako lahko uživali na več kot 800 kvadratnih metrov velikih ledenih površinah. Ponudbo drsališča bodo dopolnile tudi hiške z gostinsko ponudbo, kjer se boste lahko pogreli s čajem, vročo čokolado, kuhanim vinom in drugimi napitki ter se okrepčali z okusnimi jedmi.

Po odprtju drsališča ob morju bo sledilo tudi odprtje drsališča na Titovem trgu, ki ga bodo na osrednjem koprskem trgu začeli postavljati predvidoma prihodnji teden, uradno odprtje pa je predvideno v četrtek, 6. decembra, ko bo najmlajše obiskal tudi Miklavž, medtem ko bo trg osvetlila božično-novoletna jelka.

Med 6. in 8. decembrom bo vzdušje v mestu popestril tudi Miklavžev sejem na Carpacciovem trgu in potem še božično-novoletni sejem, ki bo prav tako na Carpacciovem trgu med 21. decembrom in prvim januarjem.

Sicer pa bodo koprsko deželo čarobnih lučk – Čudolandijo vse do sredine januarja bogatili tudi vsakodnevni bogat spremljevalni program in praznična gostinska ponudba. Veliko je torej razlogov, da obiščete Koper in občutite čarobni utrip ob morju.