DomovNaši krajiOgled finala lige prvakov v Taverni

Ogled finala lige prvakov v Taverni

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto, 1. junija, bodo ob 21. uri v Taverni predvajali finale Lige prvakov, ki ga bo sodil Koprčan Damir Skomina.

Novica, da bo prav Koprčan Damir Skomina tisti, ki si je prislužil čast sojenja v finalu Lige prvakov, je Mestno občino Koper spodbudila, da bo to soboto v Taverni pripravila neposredni televizijski prenos nogometne tekme za širše občinstvo.

Spopad med angleškima ekipama Liverpool in Tottenham, ki bo to soboto, 1. junija, boste lahko od 21. ure dalje spremljali tudi v Kopru, v prelepem ambientu pod oboki Taverne, kjer bo poskrbljeno tudi za gostinsko ponudbo. Ogled tekme bo za obiskovalce brezplačen.

V Kopru bomo ob tem ponosno spodbujali tudi 42-letnega Koprčana Damirja Skomino, ki bo letos sodil finale Lige prvakov (Champions League), enega najprestižnejših in najodmevnejših klubskih tekmovanj na stari celini. Zavedamo se namreč, da sojenje v finalu v Madridu zagotovo predstavlja enega večjih dosežkov slovenskega nogometa nasploh.

Sicer bo to za Skomino in slovenske sodnike drugi finale evropskih tekmovanj v članski kategoriji v zgodovini samostojne Slovenije. Sicer je Damir Skomina na mednarodnem seznamu sodnikov vse od leta 2003, od sezone 2011/2012 pa vsako leto sodi polfinalno tekmo enega od evropskih tekmovanj. Sodniški odbor Uefe mu je trikrat zaupal sojenje polfinala Lige prvakov, petkrat polfinala Evropske lige, leta 2017 pa je delil pravico na finalni tekmi Evropske lige med Ajaxom in Manchester Unitedom. Leta 2012 je Skomina sodil še tekmo evropskega superpokala, leta 2016 pa četrtfinale Eura 2016. Prav tako je lani sodil na svetovnem nogometnem prvenstvu v Rusiji.