DomovNaši krajiParkiranje pri bazenu od jutri plačljivo 

Parkiranje pri bazenu od jutri plačljivo 

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Z jutrišnjim dnem, 3. aprila, bo na površini ob Piranski cesti pred Olimpijskim bazenom Koper začel veljati plačljiv parkirni režim. Koprska občina želi na ta način urediti mirujoči promet na tem območju in tako obiskovalcem bazena, poslovnih in trgovskih prostorov ter drugih objektov v neposredni bližini omogočiti prosta parkirna mesta.

Parkirni režim bo enak kot na parkirišču za tržnico (izven zapornic), kjer je za prvo uro parkiranja potrebno odšteti 0,5 evra, za vsako naslednjo pa 1 evro. Na parkirišču bo mogoče parkirati tudi s splošnim abonmajem, ki občane Mestne občine Koper stane 20 eurov mesečno oz. 15 evrov v primeru sklenitve letne pogodbe. V tem primeru občani abonmaje ob plačilu mesečne cene prevzemajo mesečno. Ostali uporabniki morajo za nakup abonmaja mesečno odšteti 30 evrov.

Poleg 102 parkirnih mest za osebne avtomobile, od katerih je 5 namenjenih invalidom, bodo na ploščadi lahko sočasno parkirali tudi trije avtobusi. Ti bodo morali za prvo uro plačati 10, za vsako nadaljnjo pa dodatnih 5 evrov, medtem ko bodo za celodnevno parkiranje (24 ur) odšteli 20 evrov.

Plačljiv parkirni režim bo veljal od ponedeljka do petka, med 6. in 19. uro, ob sobotah pa med 6. in 14. uro. Ob nedeljah in praznikih bo parkiranje brezplačno.

S parkiriščem bo upravljala Marjetica Koper, ki vse uporabnike parkirišč poziva k uporabi pametnega sistema plačevanja prek sms-ov in mobilne aplikacije za parkiranje ParkMeWise. Ta način je bistveno hitrejši, bolj priročen, predvsem pa bolj prijazen okolju, saj ne predvideva tiskanja lističev. Poleg tega sistem uporabnika prek mobilnega telefona sproti obvešča o trajanju in poteku zakupljenega časa ter omogoča tudi podaljšanje parkirnine na daljavo.