DomovNaši krajiPihalni orkester Marezige navdušil občinstvo v Avstriji

Pihalni orkester Marezige navdušil občinstvo v Avstriji

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Pihalni orkester Marezige se je minuli konec tedna udeležil gostovanja v Moosbrunnu, kraju v predmestju Dunaja v Avstriji. Z dvournim glasbenim programom so povsem navdušili tamkjašnje občinstvo, ki je odličen nastop marežganskih godbenikov nagradilo z bučnim aplavzom. 

Prijateljstvo med nami in člani MV Moosbrunn se je začelo že pred dvema letoma, ko so se ti odzvali na naše povabilo in se udeležili Mednarodnega srečanja pihalnih orkestrov v Marezigah. Zelo smo zadovoljni, da smo lahko igrali v tako toplem in prijetnem ambientu ter da nas je publika tako lepo sprejela in bila navdušena nad našim igranjem kot izborom skladb,” je po nastopu ponosno dejal dirigent Pihalnega orkestra Marezige Aleš Grosek.

Pihalnemu orkestru Marezige, ki se je na gostovanje v sosednjo Avstrijo odpravil na povabilo organizatorjev Musikverein Moosbrunn, so se pridružile tudi Mažoretke iz Povirja, ki so s svojim nastopom prav tako očarale občinstvo.

Pihalni orkester Marezige je po nastopu pripravil tudi posebno presenečenje za vse zbrane, in sicer pokušino tipičnih domačih pridelkov in izdelkov ter krajšo predstavitev svojega kraja.