DomovNaši krajiPOK s koncertom obeležuje občinski praznik

POK s koncertom obeležuje občinski praznik

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Pihalni orkester Koper bo tudi ob letošnjem občinskem prazniku Mestne občine Koper občanke in občane razveselil s prav posebnim glasbenim dogodkom – tradicionalnim letnim koncertom, ki ga bo v nedeljo, 13. maja, ob 18. uri, gostila koprska Taverna.

Koprski godbeniki za nedeljo pripravljajo res pester program, obiskovalci bodo lahko prisluhnili skladbam kot so Ceresio F. Cesarinija, Jazz Suita št. 2 skladateljev D. Shostakovicha in J. De. Meija, priredba skladbe C. Mangioneja Children of Sanchez z vokalistom Tadejem Vujaničem, priredba skladbe Santana, a Portrait znamenitega Santane, uživali pa bodo tudi v priredbah svetovno znane Bohemian Rhapsody F. Mercuryja, slovenske zimzelene Pegasto dekle Jureta Robežnika in pesmi Copacabana B. Manilowa.

Letošnji koncert Pihalnega orkestra Koper bo zaznamoval tudi nastop gostujočega Pihalnega orkestra Komen, ki se bo predstavil s štirimi skladbami: The Heart and the Crown Otta M. Schwarza, Invictus Philipa Sparkeja, Wild Nights Franka Tichelija in priredbo Najinega valčka Patrika Quaggiata z vokalno spremljavo Simona Colje Murara.

Godbeniki Pihalnega orkestra Koper, ki je bil ustanovljen že decembra 1981, so v zadnjem času precej aktivni. Aprila lani so se predstavili na mednarodnem tekmovanju pihalnih orkestrov Flicorno d˙oro v Rivi del Garda, kjer so za svoj tekmovalni nastop prejeli 91, 88 točk in drugo nagrado v prvi kategoriji, sedaj pa se intenzivno pripravljajo na koncert s svetovno znanim dirigentom Thomasom Dossom, ki ga bomo v Kopru gostili 1. in 2. junija v Kopru.
Gostujoči Pihalni orkester Komen letos beleži dvaindvajseto leto delovanja. Vodi ga profesor tolkal Matija Tavčar, s katerim je Pihalni orkester v letu 2015 na mednarodnem tekmovanju pihalnih orkestrov v Bratislavi osvojil 1. mesto in priznanje Grand Prix za najboljši orkestrski sestav tekmovanja. V prejšnjih letih je orkester sodeloval na tekmovanju Zveze slovenskih godb, na mednarodnih tekmovanjih v Rivi del Gardi, v Londonu, v Strasbourgu v Franciji, v Dunajski zlati dvorani ter v berlinski filharmoniji , od koder se je vedno vračal z najvišje osvojenimi nagradami. Kot predstavnik Zveze slovenskih godb je izvedel koncert v Strasbourgu v Avstriji.