DomovNaši krajiPoletje v destinaciji Koper bo za vse okuse

Poletje v destinaciji Koper bo za vse okuse

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Destinacija Koper je zakorakala v še eno prireditveno bogato poletje, ki ga bodo tudi letos zaznamovali tradicionalni festivali in prireditve, koncerti, šagre in drugi dogodki.

Eden največjih dogodkov tega poletja se Kopru obeta prav ta konec tedna, ko bo poletna arena na Bonifiki gostila koncert svetovne senzacije 2Cellos, na katerem pričakujejo več kot deset tisoč ljudi. Razgibano dogajanje bo z različnimi športnimi, glasbenimi, kulturnimi in drugimi dogodki zaznamovalo tako julij kot avgust, s prvim gostovanjem Ironman-a na slovenskih tleh, jubilejno Sladko Istro ter drugimi prireditvami pa se bo nadaljevalo tudi septembra.

Ste pripravljeni na koncertni dogodek leta?

Med večjimi prireditvami meseca julija velja izpostaviti mednarodni rokometni turnir Eurofest, ki bo v Kopru med 3. in 8. julijem, med 12. in 15. julijem bo vzdušje v mestu popestrila Fešta kalamarov in Mediterana,  22. julija bo Titov trg znova gostil opero, med 26. in 29. julijem pa bo vzdušje zaznamovala Rumena noč.

V juliju tradicionalni festivali in prireditve

Sicer pa bodo julijsko dogajanje zaznamovali tudi tradicionalni festivali in prireditve, ki bodo za obiskovalce tudi letos večinoma brezplačne narave, kot so 16. Alpe Adria PUF Festival, MIFF, Folkest, Etno HistEria in dogodki, kot so Poletni koncerti v Taverni, Glasbeni utrinki, Otroški poletni gledališki vrtiljak, Poletni večeri pod drevesom in Poletje z biseri. Prav tako se bo v začetku meseca nadaljevalo razgibano dogajanje Primorskega poletnega festivala, medtem ko bodo ljubitelji predstav na prostem na svoj račun prišli tudi na Poletnih gledaliških večerih, ki bodo znova vsak torek na Martinčevem trgu v Kopru.

Marezige bodo 6. in 7. julija vnovič prizorišče Festivala big bandov Marezijazz. Foto: arhiv ekoper.si

Pestro tudi na podeželju

Pestro bo tudi na podeželju, kjer bodo po vaseh pripravili tradicionalne šagre in druge prireditve. Tako bodo v Bertokih znova gostili niz dogodkov v sklopu Poletja v Bertokih, Marezige bodo 6. in 7. julija vnovič prizorišče Festivala big bandov Marezijazz, v Šmarjah bo 7. julija prireditev Bela Ištrijana, v Kubedu pa avgusta pripravljajo četrtkove akustične večere pod skupnim imenom Čubed pod borovci.  

Pisano poletno dogajanje se bo nadaljevalo tudi avgusta.

Ker je Koper tudi aktivna destinacija, tudi poleti poleg Eurofesta ne bo manjkalo ostalih športnih prireditev. Tako bo že to nedeljo, 1. julija, na Ukmarjevem trgu Grosbasket državno prvenstvo v ulični košarki 3×3, v Žusterni pa City games, 7. julija bo na kopališču Žusterna Mednarodni plavalni miting Pokal Kopra 2018, na stadionu Bonifika pa Dobrodelna nogometna tekma: Star Team Monaco vs. Reprezentanca estradnikov Slovenije, 17. In 18. julija bo na kopališču v Kopru prireditev Uživajmo ob morju, med 26. in 29. julijem pa bo na kopališču v Žusterni Združeno državno prvenstvo v plavanju za člane, mladince in kadete.

Park vodnih športov Active Koper vas od julija dalje na morsko zabavo v Žusterni vabi vse dni v tednu. Foto: arhiv ekoper.si

Sicer pa bo julija in avgusta v Žusterni vse dni v tednu obratoval tudi park vodnih športov Active Koper, ki bo vsem zabave željnim omogočal supanje, jadranje, potapljanje, vožnjo s pedalini, vodno zabavo za otroke in druge z morjem povezane aktivnosti. Več na www.activekoper.si

Pisano poletno dogajanje se bo nadaljevalo tudi avgusta

Med večjimi dogodki velja izpostaviti koncerta, na katerih bosta nastopila Bjelo dugme (10. avgust) in Peter Bence (18. avgust), pa 6. Cameralov festival mikropivovarjev, ki bo 3. avgusta, ter tradicionalne prireditve, kot so Oživela ulica, Festival uličnih umetnikov Frivolus ter Šagra v maskah v Dekanih in Cuban salsa festival, ki bo v Kopru 17. in 18. avgusta ter številne druge.     

6. Cameralov festival mikropivovarjev bo 3. avgusta. Foto: arhiv ekoper.si

Prav nič dolgčas nam ne bo niti septembra

1. septembra se v mesto vrača Odprta kuhna, 23. septembra bomo na slovenskih tleh prvič gostili tekmovanje Ironman 70.3. Slovenian Istria, med 28. in 30. septembrom pa bo Koper kar tri dni prizorišče jubilejnega mednarodnega festivala sladic in sladkih izdelkov, 10. Sladke Istre. Na podeželju velja med večjimi septembrskimi prireditvami izpostaviti Praznik tradicije, kulinarike in ekologije Oživel Pomjan, ki bo 8. septembra, in Vonj po Istri, ki bo v Krkavčah 15. septembra.

Bogato dogajanje lahko spremljate na koledarju prireditev na spletni strani www.koper.si in na Facebook strani Visit Koper, julijsko dogajanje pa si lahko podrobneje ogledate tudi na tiskanem izvodu koledarja, ki ga lahko prevzamete v koprskem TIC-u v Pretorski palači.