Poletje z biseri v polnem teku

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Druga edicija festivala Poletje z biseri, v okviru katerega se bo zvrstilo 21 različnih dogodkov, je v polnem teku. Letošnja biserna ogrlica je bogatejša za več členov, saj bodo koncertni večeri poskrbeli za bogato glasbeno poslastico, spremljevalni program pa bo ponujal nekaj za vse okuse in generacije.

Po lanskoletnem uspehu se je letošnji festival Poletje z biseri vrnil še boljši in vsebinsko bolj bogat. Srede so na vrtovih Pokrajinskega muzeja Koper rezervirane za glasbo, ob četrtkih se dogajanje seli v Center mladih Koper, ki gosti gledališke, literarne in stand-up večere, ob petkih pa na svoj račun pridejo še ljubitelji tematskih jam-sessionov.

Uvertura v tokratno edicijo je bil minulo sredo razprodan koncert priljubljenega primorskega glasbenika Rudija Bučarja, danes zvečer pa bo v lapidariju koprskega muzeja slišati pesmi Kajetana Koviča o mačku Muriju, muci Maci, Čombeju in njegovih zgodbah iz Mačjega mesta, ki jih je pred 35 leti uglasbil Jerko Novak, vokalno pa jih obogatila Neca Falk.

 

Glasbeno bo obarvana tudi prihodnja sreda, ko bo muzejske vrtove obiskal eden najbolj ustvarjalnih hrvaških duetov Alba & Leo, ki ga sestavljata Alba Nacinovich, večkrat nagrajena skladateljica in diplomirana džez pevka ter kitarist in doktor znanosti Leo Škec.

31. julija se bosta festivalskemu občinstvu predstavila še primorska vokalno-instrumentalna skupina Nesesari Kakalulu, ki bo z ritmično orientalno glasbo med obiskovalce sejala pozitivne vibracije in Jure Lesar, umetnik, skladatelj, pesnik ter aktivist, ki bo svoj repertoar odigral z razširjeno zasedbo v akustični enačici.

Dogajanje se bo potegnilo tudi v avgust, ko bo za glasbeno razvajanje poskrbela koroška pevka in kitaristka Ditka. 14. avgusta bo na sporedu nastop glasbene zasedbe Pliš, ki jo sestavljata vokalistka Aleksandra Ilijevski in navihanec Marko Gregorič na kitari, pred nekaj leti pa sta se jima pridružila še Murat kot beatboxer ter Tomaž Gajšt na trobenti in klaviaturi.

Festival se bo 21. avgusta poslovil ob ritmih ene izmed najbolj popularnih rock skupin na slovenski glasbeni sceni, zasedbi Hamo & Tribute 2 Love, ki bo tokrat skladbe predstavila v slečeni različici.