DomovNaši krajiPotniški terminal nas bo še trdneje zasidral

Potniški terminal nas bo še trdneje zasidral

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

O zelo uspešni sezoni pomorskega potniškega turizma v Kopru je bilo govora tudi v včerajšnji oddaji Dobro jutro na TV Slovenija. Gosta v studiu sta bila vodja potniškega terminala Luke Koper Bojan Babič in svetovalka župana Mestne občine Koper Jana Tolja.

Potniška ladja
Na potniškem terminalu v Kopru je pestro že od marca. Foto: arhiv ekoper.si

Ena najbolj uspešnih sezon potniškega turizma v Kopru v zadnjih desetih letih

Dejstvo je, da je letošnja sezona ena najuspešnejših v zadnjih desetih letih, odkar naše mesto obiskujejo potniške ladje. Do konca leta bo Koper obiskalo 70 potniških ladij s približno 77 tisoč potniki, če bi k temu prišteli še pripadajoče člane posadke, bi skupna številka presegla 100 tisoč ljudi. »Ne samo da smo povečali število potnikov za skoraj 30 procentov, povečali smo tudi prisotnost najprestižnejših in najboljših potnikov ladij in podaljšali sezono, ki se sedaj začne praktično že v marcu in končuje v decembru,« je dejal Bojan Babič.

Jana Tolja iz Mestne občine Koper je pojasnila še, da skoraj 75 odstotkov potnikov prihaja z angleško govorečega območja, kot zanimivost je navedla, da so v lanskem letu zabeležili kar 111 različnih narodnosti potnikov, ki so obiskali Koper.

Potniška ladja
Thomson Dream je letos pri nas največkrat privezana potniška ladja. Foto: arhiv ekoper.si

Skupaj z voditeljico Karin Sabadin so se strinjali, da bi sodoben potniški terminal Koper še trdneje zasidral na zemljevidu pomorskih potniških destinacij. Bojan Babič je zagotovil, da si v Luki prizadevajo za njegovo izgradnjo in iščejo ustrezne rešitve. Po njegovih besedah je za gradnjo terminala, ki bo potekala fazno, že pripravljena vsa potrebna dokumentacija. Prvi del fazne izgradnje bo tako uvrščen v poslovne načrte za prihodnje leto. *

Oddaja Dobro jutro
Svetovalka župana mestne občine Koper, Jana Tolja in vodja potniškega terminala Koper, Bojan Babič v oddaji Dobro jutro

Celoten pogovor lahko poslušate v naslednjem video prispevku.