DomovNaši krajiPOTNIŠKI TURIZEM: Dvojni luksuzni obisk v Kopru

POTNIŠKI TURIZEM: Dvojni luksuzni obisk v Kopru

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes v Kopru gostimo kar dve potniški ladji. Na potniškem terminalu sta privezani Azamara Quest, ki ste jo lahko občudovali že v četrtek, ko so za njene goste na Titovem trgu pripravili izjemen glasbeni spektakel – koncert skupine Perpetuum Jazzile. Druga današnja gostja pa je Riviera, ki je v Koper priplula iz Dubrovnika.

Riviera, ki se je pri nas ustavila na poti proti Benetkam, gosti približno 1200 potnikov. Uvršča se med prestižnejše potniške ladje in je naša redna gostja, saj so njeni potniki in člani posadke vedno znova navdušeni nad pestro ponudbo in kulturno dediščino, ki jim jo Koper ponuja.

Potniki uživali ob degustaciji sirov s Kmetije Korošec

Azamara Quest je v tem tednu na potniškem terminalu privezana že drugič. Njeni potniki so v četrtek uživali ob koncertu skupine Perpetuum Jazzile, danes pa jih je začaral zanimiv izlet v zaledje Mestne občine Koper. Odpravili so se na Socerb, kjer so si ogledali tamkajšnji grad.

Obiskali so tudi kmetijo Korošec, ki je vključena v Podeželsko kmetijsko-turistično zadrugo Bržanija. Ta v tesnem sodelovanju z Mestno občino Koper domačim pridelovalcem omogoča razvoj in napredek. Potniki Azamare Quest so tako na kmetiji Korošec degustirali njihove domače sire in suhomesnate izdelke ter se sprehodili skozi sirarjevo življenje.

PONOSNI NA OBČANE: Privoščite si sire kmetije Korošec

Potniki obeh današnjih obiskovalk so še posebej navdušeni nad pestrim dogajanjem v Kopru, saj lahko utrip našega zaledja spoznavajo tudi na dogodku Koper na dlani, na katerem se predstavljajo krajevne skupnosti. *