DomovNaši krajiPred vrati so 2. športne igre za brezdomne

Pred vrati so 2. športne igre za brezdomne

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Zunanje igrišče za Osnovno šolo Koper bo jutri, 30. junija, prevzela športno naravnana in pisana druščina brezdomcev, ki sodelujejo v programu ponovnega vključevanja v družbo, Rdečega križa Slovenije – območno združenje Koper.

Med 8. 30 in 12. uro se brezdomnim torej lahko pridružite na 2. športnih igrah za brezdomne na obali.

Udeleženci se bodo pomerili v nogometu, balinanju, med dvema ognjema in vlečenju vrvi. Tisti, ki ne marajo ali zmorejo teči za žogo, pa se bodo lahko, pod krošnjami dreves, pomerili v šahu, briškuli ali remiju.

Brezdomni se bodo lahko pomerili tudi v igranju kart. Foto: wikipedia.org

“Ker so bili naši brezdomci v lanskem letu navdušeni nad druženjem, ki smo ga pripravili v okviru prvih športnih iger za brezdomne, smo se odločili, da bomo igre organizirali tudi letos. Lansko leto so se nam na športnih igrah pridružile tudi sorodne organizacije, in sicer SVIT Koper, uporabniki zavetišča za brezdomne Malorka iz Ajdovščine, Kažun Piran in Karitas iz Bertokov. Tudi letos jih pričakujemo in upamo, da se bo naših iger udeležila tudi širša javnost, saj je naš cilj predvsem to, da bi lahko razbili predsodke, ki jih imajo ljudje do brezdomnih,” je za eKoper povedala Mojca Klun vodja koprskega zavetišča za brezdomne.