DomovNaši krajiPrireditveno bogat julij trka na vrata

Prireditveno bogat julij trka na vrata

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Mesec julij v Mestni občini Koper bo postregel s številnimi športnimi, glasbenimi, zabavnimi in otroškimi  dogodki in prireditvami, bogato dogajanje nas čaka že v naslednjih dneh.

Julij v Mestni občini Koper bo sprva športno obarvan, saj bo Koper med 3. in 8. julijem znova gostil 25. evropski rokometni festival Eurofest, s prvim julijem pa se boste lahko prav vsak dan v tednu zabavali v vodnih športih, saj bo park vodnih športov Active Koper na kopališču Žusterna julija začel obratovati vsak dan v tednu med 9. in 21. uro.

Mesec, ki je pred nami, bo tudi glasbeno obarvan. Tako nas ta petek, 30. junija, in v soboto, 1. julija, v Marezigah čaka priljubljeni Mednarodni festival big bendov MareziJazz, vsi zabave željni pa se boste lahko v soboto in nedeljo, 1. in 2. julija, zabavali v Gračišču, kjer prirejajo Tradicionalno vaško šagro z nastopom skupine Platana in tria Teci Teci, vaško šagro pa v soboto, 1. julija, prirejajo tudi v Ospu, kjer bo za zabavo poskrbela skupina Roxie.

Mesec, ki je pred nami, bo tudi glasbeno obarvan. Foto: arhiv ekoper.si

Ljubitelji glasbe to nedeljo, 2. julija, lahko obiščete tudi koprski Ukmarjev trg, kjer bodo ob 19.30 na sporedu Glasbeni utrinki, ob 20.30 pa bo v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega poletni koncert Obalnega komornega orkestra.

Bogato dogajanje se bo nadaljevalo tudi v naslednjem tednu, vse julijske prireditve so v Mestni občini Koper zbrali v koledarju prireditev, ki so ga v teh dneh prejela vsa gospodinjstva v občini, seznam prireditev pa je objavljen tudi na spletni strani www.koper.si.

Foto: arhiv ekoper.si

Koper bo tudi julija prizorišče številnih prireditev

Sicer pa naj med večjimi julijskimi prireditvami izpostavimo še prireditev Bela Ištrijana, ki bo 8. julija v Šmarjah, med 14. in 16. julijem bo Koper prizorišče Fešte Kalamarov in Mediterana, 21. in 22. julija Folkesta, med 28. in 30. julijem pa Rumene noči, poleg tega ne pozabite na torkove gledališke večere na Martinčevem trgu, poletne koncerte v Taverni, koncerte v okviru Jeff in MIFF festivala, Etno HistErio, lutkovne in otroške predstave, 15. Alpe Adria PUF festival in dogodke v sklopu Poletja v Bertokih.