DomovNaši krajiFOTO: Močni sunki vetra lomili drevesa

FOTO: Močni sunki vetra lomili drevesa

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Včerajšnje večerno neurje ni prizaneslo niti Mestni občini Koper, veter je lomil in ruval drevesa, ponekod je klonila celo prometna signalizacija, posredovati je morala tudi policija.

V včerajšnji nevihtni noči so jo tako skupila večja drevesa na koprskem mestnem kopališču, viharni veter je polomil kar tri. Koprski gasilci so iz Kopališkega nabrežja umaknili večje veje poškodovanega drevesa, ki so padle iz zgornje ulice – Belvederja.

Močni sunki vetra podirali drevesa in odkrivali strehe

Štirje hrasti pred NLB so klonili pod močnimi sunki, vendar jih bo po vsej verjetnosti mogoče sanirati in na novo namestiti v sadilne kolobarje. Poklicni in prostovoljni gasilci ter sodelavci Marjetice Koper so delali praktično vso noč in sproti odstranjevali večje ovire s cest, zlasti veje in polomljena drevesa.

Kot so nam sporočili iz Gasilske brigade Koper so gasilci bili prisotni na 25 intervencijah, neurje je več škode povzročilo tako v mestnem jedru kot zaledju. Največ vejevja in podrtih dreves je bilo na območjih koprskega mestnega jedra, Olma-Prisoj, Šalare, Bertokov in Prad. Nekaj več dela pa so koprski gasilci imeli na območju Škofij in Tinjana.

Kot so nam povedali v koprski Marjetici, bodo škodo sicer ugotavljali in odpravljali sproti, vse občane pa seveda prosijo za strpnost in pazljivost, zlasti v primerih poškodovanih dreves, ki lahko ogrožajo varnost ljudi.