DomovKulturaPred vrati je pester konec tedna

Pred vrati je pester konec tedna

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Prvi junijski konec tedna obeta pestro kulturno in športno dogajanje na številnih prizoriščih. V mesto se danes znova vračajo Obalni festival urbane kulture – Burja kot tudi športni prireditvi Triatlon za pokal Istre in Svetovni pokal v športni gimnastiki, medtem ko se s Šagro v Pradah začenja veselo vzdušje tudi na podeželju.

Na zadnji majski dan, 31. maja, ob 19. uri, bo v protokolarno – prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega koncertiral Pihalni orkester Koper. Tudi letošnji letni koncert bo zaznamoval pester glasbeni repertoar, ki bo obsegal tako resne kot tudi bolj lahkotne skladbe. Ob 19. uri bo živahno tudi na trgu pred Kavarno Triglav, ki bo prizorišče modne revije Zavoda Koper Otok, v okviru katere bodo lokalni ponudniki oblačil predstavili svoje kolekcije, dogajanje pa bo popestril glasbeni program.

Danes ne zamudite letnega koncerta Pihalnega orkestra Koper.

Še samo danes lahko obiščete tudi enega od dogodkov, ki jih v okviru Obalnega festivala urbane kulture – Burja organizira Zavod Fontiko. Med 16. in 20. uro bo v novem mestnem parku ob Semedelski promenadi veganska tržnica, ob 19. uri še javna vaja plesnega društva Erato, v večernih urah pa bodo v idiličnem ambientu nastopili Lady Jelena, Sneers in Mistakes – DJ set.

Vsi željni zabave do jutranjih ur vabljeni na Šagro v Prade, ki naznanja začetek sezone poletnih vaških fešt v zalednih krajih koprske občine. Danes bodo na ploščadi pred Barom Lenassi nastopili legendarni Mambo Kings, jutri, 1. junija, pa DJ Vuki in Ne me jugat.

Svetovni pokal v športni gimnastiki se je v Kopru začel že v četrtek, 30. maja.

Jutrišnji dan bo športno obarvan. Poleg Svetovnega pokala v športni gimnastiki, ki ga koprska Arena Bonifika gosti že od četrtka, 30. maja, bo jutri Koper znova gostil več sto ljubiteljev plavanja, kolesarjenja in teka, ki bodo v okviru Triatlona za pokal Istre 2019 preizkušali svoje zmožnosti.

Dogajanje se bo na Ukmarjevem trgu začelo že ob 10. uri zjutraj, pester program, ki predvideva številne športno zabavne dejavnosti za vso družino, pa se bo sklenil ob 21. uri. Udeleženci letošnje edicije se bodo lahko pomerili v akvatlonu in triatlonu, državnem prvenstvu v sprint triatlonu in najdaljši, olimpijski triatlon razdalji (1,5/40/10). Organizator, Športno društvo 3ŠPORT, bo poskrbel tudi za varstvo otrok z animacijo ter za spremljevalno ponudbo na stojnicah in kulinarični Istrski kotiček. Obetajo se zapore prometa (https://ekopercapodistria.si/aktualno/v-soboto-v-kopru-triatlon-za-pokal-istre-2019/)

Križni hodnik samostana Sv. Ane v Kopru bo jutri, ob 20. uri, gostil prireditev Pred mano je poletje – letni koncert Mešanega pevskega zbora Obalca Koper z zborovodjo Sonjo Mezgec.

Popoldne bo pestro tudi v Hiši kulture v Sv. Antonu, ki bo gostila letni koncert Mešanega pevskega zbora Maestral. Koncert se začne ob 17. uri, gost večera bo Ženski pevski zbor Pristan. Ob 20. uri sledi še Pred mano je poletje – letni koncert Mešanega pevskega zbora Obalca Koper z zborovodjo Sonjo Mezgec na križnem hodniku samostana Sv. Ane v Kopru. Zbor bo ob tej priložnosti predstavil program iztekajoče se sezone v dveh sklopih, sakralnem in ljudskem, na odru pa se jim bo pridružil tudi Kvartet trobil, v katerem sodelujejo maturantje Umetniške gimnazije Koper.

V soboto bodo ob 21. uri v Taverni predvajali tudi finale Lige prvakov, ki ga bo sodil Koprčan Damir Skomina.