DomovNaši krajiPrihodnji torek Koper znova gosti Azamazing

Prihodnji torek Koper znova gosti Azamazing

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V torek, 7. maja, bo osrednji mestni trg v Kopru znova prizorišče edinstvenega dogodka Azamazing, ki bo nekaj več kot 650 petičnim gostom prestižne potniške ladje Azamara Pursuit postregel z nastopom odlične vokalne zasedbe Perpetuum Jazzile.

Letos mineva že tretje leto od organizacije prvega dogodka Azamazing pri nas. Po dveh izredno uspešno izpeljanih dogodkih v letu 2017, ki sta Kopru prinesla prvo mesto za vrhunsko izvedbo in organizacijo, so lani sledili še trije. Prav toliko jih bomo v Kopru organizirali tudi letos, po torkovem, 7. maja, še 8. julija in 29. septembra. Znano je tudi že, da bomo posebne glasbeno-kulinarične večere, namenjene izključno gostom s potniških ladij Azamara Cruises, gostili tudi v letu 2020, in sicer kar štiri, od katerih bo največji in najbolj pomemben 8. oktobra, ko bodo v Kopru privezane vse tri ladje Azamare Cruises – Pursuit, Quest in Journey.

Da je prav Koper dobil priložnost organizirati tako pomembno prireditev, ni naključje, temveč plod večletnega strateškega dela na področju promocije destinacije Koper – Capodistria širom sveta. Intenzivna lobiranja in predstavitve idejnih predlogov s strani turistične agencije Atlas Exspress ob podpori Mestne občine Koper in drugih deležnikov so trajala kar dolgi dve leti, preden je padla končna odločitev, da se dogodek na Titovem trgu umesti v koledar prireditev Azamazing za leto 2017.

Koprski je namreč zgolj eden od svetovnih dogodkov, ki jih Azamara Club Cruises vsako leto trži za svoje potnike po celotnem Mediteranu. Med njimi poleg tega najdemo koncert treh tenorjev na Toskanskih gričih, plesno oz. glasbeno predstavo v gledališču Mikhajlovski v Saint Petersburgu, koncert cover skupine Beatlesov v Liverpoolski katedrali, spektakel akrobatskega plesne skupine Les Farfadais v zalivu pred Grimaldi Forumom v Monaku, kot tudi spoznavanje kulture Maorov v muzeju Te Papa Tongarewa v Novi Zelandiji.

Med vsemi dogodki je koprski Azamazing že tretje leto zapovrstjo prejel najvišje ocene potnikov (96/100 točk) in tako pometel s konkurenco – za primerjavo naj povemo, da je bilo samo lani organiziranih 42 dogodkov Azamazing v 30 državah Mediterana.

Omejen dostop do Titovega trga med 18. in 23. uro

Zaradi prireditve bo v torek, 7. maja, popolnoma zaprt dostop do Titovega trga, in sicer med 18. in 23. uro. V tem času bo zaprt tudi dostop do zgornjega dela Kidričeve ulice, razen za uporabnike lekarne in potreb stanovalcev dela Verdijeve ulice.