DomovNaši krajiZaradi slabe vremenske napovedi maraton MTB Slavnik prestavljen

Zaradi slabe vremenske napovedi maraton MTB Slavnik prestavljen

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Vremenska slika za nedeljo, 5. maja, napoveduje sneg do nižin in močno burjo na območju Slavnika, zaradi česar se je organizator odločil dogodek prestaviti na sredino junija.

Ob takšnem vremenu bi odpadel celoten spremljevalni program, trase bi bilo potrebno omejiti zgolj na nižinski del, od dogodka pa bi ostalo zgolj okrnjeno tekmovanje, ki bi zaradi napovedanega snega, nizkih temperatur do 4 stopinj in močne burje k udeležbi prepričalo zgolj manjše število najbolj vztrajnih tekmovalcev.

Maraton MTB Slavnik je mnogo več kot zgolj maraton. Je rekreativno druženje za najmlajše, družine in vse ostale ljubitelje gibanja, zato je takšna odločitev o prestavitvi termina modra in smiselna.

Številni so v preteklih dneh spraševali po udeležbi, prireditev pa se zamika za dober mesec, zato so ponovno odprte spletne predprijave na www.mtbslavnik.si.

Maraton organizirajo Kolesarsko društvo Raketa, PGD Materija in Občina Hrpelje-Kozina, podpirajo pa ga Mestna občina Koper, Dacia Trgo ABC, Hotel Admiral, Provia d.o.o., RCM, ARC Kranj z izdelki Oshee, Provia, Plama-Pur, Adriatic Slovenica, medijska pokrovitelja Radio in TV Koper ter številna lokalna podjetja, podporniki maratona.