DomovProsti časPripravljeni na največjo glasbeno zabavo tega poletja?

Pripravljeni na največjo glasbeno zabavo tega poletja?

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Ta četrtek, 10. avgusta, v Koper prihaja Dubioza Kolektiv – ena najbolj uspešnih skupin na Balkanu, ki je samo v lanskem letu nanizala več kot 100 koncertov. Koncert bo na Ukmarjevem trgu, ob 20. uri.

Dubioza Kolektiv se podpisuje pod številne glasbene uspešnice, kot so Blam, Kažu, Volio BiH, Usa in druge, zadnja med njimi pa je pred meseci izdana skladba Himna generacije, ki je nemudoma postala prodajni hit. Sicer se bosansko hercegovska rock skupina ponaša s kar 10 studijskimi albumi, v svoji pestri karieri pa so prejeli tudi številne glasbene nagrade, med drugim tudi nagrado MTV Adrie in Zlatno Bubamaroza najboljši band na Balkanu.

ZAPORE PROMETA:

V luči koncerta se obeta tudi manjša sprememba prometnega režima, in sicer od srede, 9. avgusta, bo veljala zapora na Ukmarjevem trgu v Kopru, ki bo trajala vse do 11. avgusta, do 16. ure, na dan koncerta, 10. avgusta, od 21. ure do 3. ure zjutraj, pa bo za promet povsem zaprt tudi del Pristaniške ulice (od križišča s Piransko cesto do Kopališkega nabrežja).

Njihov glasbeni opus prepeletajo alternativni rock, reggae, ska, etno folk z elektroniko in drugi žanri, s katerimi se zadnja hitro prebijajo tudi na evropsko tržišče, dvorane in stadione pa polnijo tudi na domačem prizorišču. Izmed večjih koncertov tako velja omeniti razprodano puljsko Areno, razprodane ljubljanske Križanke, kot tudi nastop na slovitemu angleškemu Glastonburyju in madžarskemu Szigetu.

To poletje bomo Dubiozo Kolektiv gostili še v Kopru, njihov koncert pa bo edini na primorskem in hkrati eden redkih v poletni sezoni.

Kot zanimivost naj zapišemo še to, da se je Dubiozi kolektiv, ki jo sicer sestavlja osem članov, leta 2015 pridružil tudi Slovenec Jernej Šavel (na kitari), v preteklosti član skupin Lollobrigide in Psycho Pathov.