DomovNaši krajiVikend so v Dekanih zaznamovale maškare

Vikend so v Dekanih zaznamovale maškare

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Tridnevna šagra “Guoštovca” je postregla z odlično glasbo, plesom, maskami, športom, kulinariko in še marsičim drugim. Obiskovalci si bodo rajanje po Dekansko letos zapomnili tudi po neznosni vročini, ki pa so jo uspeli s pomočjo dobre volje in prave družbe odmisliti in se kljub temu zabavati.

Tradicionalna prireditev, ki jo organizira ekipa Turističnega društva Dekani, se je tudi letos začela z nogometnim turnirjem, dogajanje pa so nato stopnjevali nastopi skupin Nevermind, Majka in Zmelkoow, ki so skrbeli za glasbeno popestritev in pravo zabavo do jutranjih ur.

Šport v kombinaciji z maškarami. Foto: FB Otilio Furlanič

Vroče je bilo tudi v soboto, ko so maškare, pa tudi tisti manj pogumni, ki se letos niso odločili za kostume, zaplesali ob Nočnem skoku in Vladu Kalemberju ter se seveda, kot se za maškare tudi spodobi, posladkali s krofi, polnjenimi s sladoledom in drugimi dobrotami.

Nedelja z briškolo in srečanjem harmonikašev

Nič manj zabavna ni bila niti nedelja, ki je sleherno leto rezervirana za “briškolado”, na vrsto pa so prišli tudi harmonikaši. Zaključni glasbeni nastop je v svojih rokah imela glasbena skupina Roxie.