DomovNaši krajiPrižgimo novoletne luči in Miklavžev sejem

Prižgimo novoletne luči in Miklavžev sejem

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V petek, 2. decembra, se s prireditvijo Prižgimo novoletne luči in Miklavževim sejmom začenja Magični december v Kopru.

Med 10. in 20. uro bo na Titovem trgu Miklavžev sejem, na katerem boste na bogato obloženih stojnicah lahko izbirali prikupna Miklavževa darilca, kot so kape, šali, ročno izdelan nakit, knjige in druga priložnostna darila ali pa se razvajali s  praznično gostinsko ponudbo na stojnicah, na katerih ne bodo manjkali kuhano vino, topel čaj, vroča čokolada, pa tudi druge dobrote, kot so praženi mandlji, piškoti, sadje oblito s čokolado in še vrsta drugih prazničnih pregreh.

miklavzevanje
Magični december v Kopru se bo začel ta petek, 2. decembra. Foto: arhiv ekoper.si

Pestro dogajanje na Titovem trgu

Med 10. in 20. uro bo na Titovem trgu tudi Izmenjevalnica igrač, na kateri bo vsak otrok lahko svojo igračo zamenjal z igračo nekoga drugega, med 15. in 17. uro bo v sodelovanju z Marjetico Koper na programu Delavnica izdelave okraskov iz recikliranih materialov, ob 17. uri pa se bo z nastopom otroških pevskih zborov osnovnih šol Mestne občine Koper, pevke Anike Horvat in prihodom Miklavža začela prireditev Prižgimo novoletne luči, ko bodo v mestu simbolično prižgali praznično razsvetljavo.

Ob 18. uri bo v Kavarni Loggia tudi Odprtje razstave unikatnih novoletnih okraskov z dobrodelno noto in razglasitev najlepših izdelkov, ob 18.30 pa Branje pravljic s knjižnim škratom pod božičnim drevesom, ki ga pripravlja Knjigarna Libris.

Razgibano dogajanje se bo nadaljevalo tudi v soboto, 3. decembra, ko bo poleg Miklavževega sejma na Titovem trgu ob 10.30 na sporedu Otroška predstava Zakuhajmo praznike s prihodom Miklavža, ob 11. uri pa delavnica izdelave okraskov iz recikliranih materialov in ob 12. uri Branje pravljic s knjižnim škratom pod božičnim drevesom ter ob 15. uri plesni nastop in animacija Plesnega centra Fiona. Med 15. in 17. uro se boste lahko znova udeležili  delavnice prazničnega aranžiranja  z Marjetico Koper, ob 17. uri pa bo na trgu nastopil Pihalni orkester Koper, medtem ko bo ob 18.30 znova na sporedu Branje pravljic s knjižnim škratom pod božičnim drevesom.

Za pestro dogajanje na Titovem trgu bo ves Magični december poskrbela tudi ekipa Radia Capris, ki je sicer medijski pokrovitelj Magičnega decembra. Tako bodo z neposrednim oddajanjem s prizorišča dogajanja, gosti v mobilnem studiu, izbrano praznično glasbo, ki bo odmevala po mestnih ulicah in dobrodelno akcijo Hladilnik toplega srca pričarali resnično magično vzdušje.