DomovNaši krajiRadio Capris že sedmič odprl hladilnik toplega srca za družine in otroke v stiski

Radio Capris že sedmič odprl hladilnik toplega srca za družine in otroke v stiski

Naši krajiNovicePogovoriProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Radio Capris tudi v letošnjem decembru že sedmič organizira največjo dobrodelno akcijo na Obali – Hladilnik toplega srca, ki bo trajala vse do 31. decembra. Letošnji praznično obarvan studio bo v hiški na trgu ob nekdanji stavbi uprave za pomorstvo, od koder bo radijska ekipa v živo program oddajala vse do konca leta.

Dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca je namenjena družinam in otrokom iz Obalno-kraške regije iz socialno šibkega okolja. V njej moči združujejo Radio Capris, Eurospin, Zveza prijateljev mladine Slovenije in društva prijateljev mladine iz Kopra, Izole, Pirana, Sežane in Ilirske Bistrice. 

V Hladilnik toplega srca lahko poslušalci tudi letos odlagajo vse, s čimer bi otrokom in mladostnikom ter družinam omogočili čim lepše praznične dni. Od prehrambnih izdelkov z daljšim rokom trajanja (testenine, riž, olje, sladkor, mleko, sok, žitarice za zajtrk, paštete), priboljškov za praznične dni, kot so čokolade, med, marmelade, čokoladni namazi, piškoti, čaji, bomboni, do izdelkov za osebno nego in higieno (šampon, gel za tuširanje, krema, zobna pasta, milo), čistila za gospodinjstvo ter manjša praznična darila, kot so manjše igrače. Praznične pakete bodo društva sproti dostavljala družinam v stiski z območij občin Koper, Ankaran, Izola, Piran, Hrpelje – Kozina, Divača, Komen, Sežana in Ilirska Bistrica.

Poslušalke in poslušalci lahko dobrine prinesejo v Caprisov čarobni studio, ki se tudi letos nahaja v neposredni bližini drsališča v Taverni, odlagajo pa jih lahko tudi v trgovinah Eurospin (Koper, Izola, Lucija, Sežana, Kozina in Ilirska Bistrica) ali jih prinesejo ob vhod na izolsko drsališče Ledeni otok.

SMS doniranje bo tako tudi letos za številne bolj praktičen način pomoči. To pomeni, da lahko vsakdo po svojih močeh za družine in otroke, ki so najbolj v stiski, donira s preprostim sporočilom, poslanim na 1919, pri tem pa uporabi ključno besedo OBALA5 (donacija 5 evrov) ali OBALA10 (donacija 10 evrov). Novost je doniranje poljubnega zneska s pomočjo skeniranja QR kode. Ta je na voljo na radijski spletni strani in ob vhodu v Caprisov terenski studio. Z zbranimi sredstvi bodo pri Zvezi prijateljev mladine družinam pomagali tako, da jim bodo neposredno krili nekatere stroške, kot so voda, elektrika, ogrevanje, nakup oblačil za otroke in hrane.

Radio Capris bo svoj program vse dni v živo oddajal iz čarobne hiške, ki se nahaja nasproti Taverne v Kopru: vsak delovnik od 14.00 do 20.00, v soboto od 8.00 do 20.00, v nedeljo pa od 10.00 do 20.00. Tudi letos vam pripravljajo pester in zanimiv program. Vaši radijski prijatelji bodo gostili glasbenike, nastopajoče v vseh štirih občinah, športnike in vse druge, zanimive osebnosti iz javnega življenja.

»Ob vse večji energetski revščini je pomembno, da družinam pomagamo pri plačevanju energentov, da kakšna družina ne bi ostala v hladu. Z veseljem bomo razdelili vso prejeto hrano, saj se nenehno srečujemo s prošnjami. V kolikor bo potrebno, bomo pomagali tudi s plačilom šole v naravi, plačilom vrtca in drugih potreb, ki jih imajo družine z otroki,« je ob začetku letošnje akcije povedala Breda Krašna, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije in dodala: »Tudi v naslednjem letu bomo pomagali društvom, ki bodo peljala na letovanja otroke iz socialno ogroženih družin, saj ugotavljamo, da je vsako leto veliko povpraševanja s strani staršev in tudi centrov za socialno delo.«

Več informacij o Caprisovi dobrodelni akciji v decembru na povezavi.

Foto: Dean Grgurica