DomovNaši krajiRektor UP koprskemu županu podelil zahvalno plaketo

Rektor UP koprskemu županu podelil zahvalno plaketo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Rektor UP prof. dr. Dragan Marušič se je županu MOK Borisu Popoviču zahvalil za podporo pri vzpostavljanju Podružnice Lomonosov Koper in za prispevek h krepitvi ugleda in prepoznavnosti Univerze na Primorskem ter mu izročil zahvalno plaketo.

Spomnimo, da je Univerza na Primorskem letos novembra z Moskovsko državno univerzo M. V. Lomonosova ustanovila prvo evropsko podružnico te elitne ruske univerze. Kot je rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič poudaril na Slavnostni akademiji ob podpisu akta o ustanovitvi podružnice, je k uspešnosti te zgodbe prispevalo sodelovanje vseh, ki so vanjo verjeli.

Pomen vzpostavitve Podružnice Lomonosov Koper je prepoznal tudi župan Mestne občine Koper, Boris Popovič, ki je poudaril, da skupno izobraževalno-raziskovalno središče »obeta razvoj skupnega raziskovanja in izobraževanja z namenom boljšega gospodarskega sodelovanja, Koper pa postavlja na zemljevid evropskih izobraževalnih in gospodarskih središč«. V ta namen je včeraj rektor UP koprskemu županu izročil zahvalno plaketo.

Uradna ustanovitev koprske podružnico ruske univerze Lomonosova. Foto: arhiv ekoper.si

Rektor je zahvalno plaketo izročil tudi ministru za zunanje zadeve Karlu Erjavcu, v prihodnjih dneh pa bo plaketo prejel tudi Ante Levaj, ki je v vlogi koordinatorja med slovensko in rusko univerzo pomembno prispeval k realizaciji zastavljenega cilja – ustanovitvi prve evropske Podružnice Državne univerze M. V. Lomonosova v Sloveniji.

Župan MOK: “Z ustanovitvijo podružnice ruske univerze se Koper postavlja na zemljevid evropskih izobraževalnih središč!”