DomovNaši krajiŠest zamisli za ureditev urbanega mestnega parka

Šest zamisli za ureditev urbanega mestnega parka

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Na javni natečaj za ureditev urbanega parka ob Semedelski promenadi v Kopru se je z idejnimi rešitvami do roka prijavilo šest arhitekturnih birojev. Prispele zasnove je v četrtek, 8. septembra, prevzela strokovna ocenjevalna komisija.

Ocenjevanju bo v oktobru sledila razstava vseh idejnih rešitev

Člani strokovne ocenjevalne komisije bodo s pregledom in ocenjevanjem prispelih ponudb začeli prihodnji teden, do konca meseca pa bo znano, katere rešitve bodo nagrajene in kateremu izmed šestih arhitekturnih birojev bo občina zaupala izdelavo projektne dokumentacije. Ocenjevanju bo v oktobru sledila razstava vseh idejnih rešitev, kasneje pa bo javnost lahko prisluhnila tudi predstavitvi najboljše zasnove, ki bo temelj ureditve danes še degradiranega območja med kanalom Grande in Semedelsko promenado.

urbani mestni park

Naj spomnimo, da so na natečaju sodelovali različni ponudniki, pet je bilo predhodno vabljenih (biro DBA samostojnega podjetnika Damjana Bradača, projektiranje Enota z Milanom Tomacem, arhitekturni atelje Medprostor z Rokom Žnidaršičem, Multiplan arhitekti, arhitekturno projektiranje z Alešem Žnidaršičem in biro Ravnikar Potokar arhitekta Roberta Potokarja), biro Guzič Trplan arhitekti z avtorjem Gregorjem Trplanom pa je komisija izbrala na podlagi prijave za predhodno ugotavljanje usposobljenosti.

K ureditvi urbanega mestnega parka je občina pristopila v želji na novo oplemeniti danes degradirano območje, ki ga zaobjemajo kanal Grande, makadamsko parkirišče za Tržnico, Piranska cesta in Semedelska promenada, in ga nameniti zelenim, parkovnim površinam.

Na tem območju, ki danes žal ne služi nobenemu namenu, bi tako lahko svoj prostor našel mestni park s povezovalnimi, sprehajalnimi potmi, idejne zasnove pa bi podale tudi možnost umestitve paviljona za gostinsko dejavnost. Z natečajem si želijo pridobiti tudi rešitve za ureditev kanala Grande, prav tako pa mora biti celotno območje smiselno povezano z okolico, kamor med drugim sodi sprehajališče Semedelske promenade. *