DomovNaši krajiŠport zbližuje tudi mlajše generacije

Šport zbližuje tudi mlajše generacije

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Osnovna šola Aleša Beblerja – Primoža v Hrvatinih je pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije tudi letos organizirala Mini olimpijado – Šport zbližuje, na kateri so sodelovali učenci od prvega do tretjega razreda hrvatinske šole, učenci Osnovne šole Ankaran in podružnične šole Osnovne šole Pier Paolo Vergerio il Vecchio v Hrvatinih.

Enajst ekip se je letos pomerilo v različnih športih in plesih. Njihov moto je bil ‘Pomembno je sodelovati in zmagamo vsi’. Športnega dogodka se je v imenu Mestne občine Koper udeležil Timotej Pirjevec, vodja urada za družbene dejavnosti in razvoj Mestne občine Koper, med gosti pa so bili tudi predsednica Športne zveze Koper Sonja Poljšak, predstavnik KS Hrvatini Aleš Bošnjak in kajakašica Anja Osterman, ki je nekdanja učenka šole v Hrvatinih.

Poleg organizatorjev dogodka so pri izvedbi dogodka sodelovali še: Dekliška nogometna šola Gažon Obala, Tenis klub Hrvatini, Odbojkarski klub Ankaran Hrvatini, Twirling klub Koper, Plesna šola Animagos, Folklorna skupina OLJKA Hrvatini in Prostovoljno gasilsko društvo Hrvatini.