DomovNaši krajiŠtevilčna udeležba na izobraževanju o destinaciji Kopra in njeni dediščini

Številčna udeležba na izobraževanju o destinaciji Kopra in njeni dediščini

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj je Mestna občina Koper v sodelovanju s Fakulteto za humanistične študije Univerze na Primorskem organizirala izobraževanje Destinacija Koper in njena dediščina. Izobraževanja se je udeležilo nekaj čez 70 slušateljev, ki sta jih sprejela podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič in dekanja fakultete dr. Irena Lazar.

Mestna občina Koper je v sklopu aktivnosti ob letošnjem letu evropske kulturne dediščine v sodelovanju s Fakulteto za humanistične študije Univerze na Primorskem za turistične delavce, vodiče in ponudnike (nastanitvene ponudnike, gostince, oljkarje, vinarje, ponudnike drugih doživetij itd.) ter vse zainteresirane organizirala izobraževanje, na katerem je bila v ospredju kulturna dediščina.

Slušatelji so tako spoznali, kako se je začela poselitev Kopra in kaj se še danes skriva pod našimi nogami, prisluhnili so predstavitvi sakralne dediščine v mestu, spoznali so manj znane koprske palače s posebnim poudarkom na palači Barbabianca. Posebno zanimanje je vzbudilo predavanje o pomnikih dediščine socializma v Kopru, za konec pa so predavatelji spregovorili tudi o vlogi podeželja v slovenskem turizmu s poudarkom na Mestni občini Koper.

Namen tovrstnih izobraževanj je predvsem ta, da ponudniki spoznajo novosti na področju turistične ponudbe in pridobijo koristne informacije, ki jih nato predstavijo svojim gostom in strankam. Na ta način jim lahko lažje svetujejo pri izbiri aktivnosti in raziskovanju naše destinacije, kar turiste spodbuja k podaljšanju dobe bivanja oz. k ponovnemu obisku. Številčna udeležba in zanimanje za izobraževanje je pozitivno presenetila organizatorje. To je nedvomno dokaz, da so turistični delavci in ponudniki željni novega znanja, kar posledično vpliva na bogatitev ponudbe, dvig njene kakovosti in povezovanje med ponudniki.

Udeleženci izobraževanja so se med odmorom lahko okrepčali s posebno ponudbo Istrskega zajtrka, ki ga je zanje pripravila turistična zadruga Zakladi Istre in bo od konca tedna dalje na voljo v redni ponudbi za obiskovalce destinacije.