DomovNaši krajiSVETOVNI DAN BEGUNCEV: Koprski zvonik, Bastion in Ukmarjev trg bodo zasvetili v modrem

SVETOVNI DAN BEGUNCEV: Koprski zvonik, Bastion in Ukmarjev trg bodo zasvetili v modrem

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Ob Svetovnem dnevu beguncev, ki ga obeležujemo 20. junija, bodo danes zvečer v soju modrih luči obsijani koprski Zvonik, Bastion in Ukmarjev trg.  

Zavod Primorsko svetovalno središče (PRIMSS) v sodelovanju z Mestno občino Koper, Osnovno šolo Pier Paolo Vergerio in Osnovno šolo Koper, namreč v tem tednu pripravlja različne aktivnosti z namenom širjenja zavesti o globalni kampanji #WithRefugees in Svetovnega dneva beguncev, ki se obeležuje 20. junija.

Tudi Ukmarjev trg bo danes zvečer odet v modro. Foto: Vojko Rotar

Potrebno je poiskati konkretne rešitve za svetovno begunsko krizo

V torek in sredo, 20. ter 21. junija, bo v popoldanskih urah v koprski Taverni moč obiskati razstavo likovnih izdelkov “Vsi otroci smo samo otroci. Ustvarjanje ob Svetovnem dnevu beguncev.”. Otroci koprskih osnovnih šol so skozi ustvarjanje v likovnih izdelkih ponazorili zgodbe družin z mednarodno zaščito in vtise iz delavnic, ki so jih izvedli v prvi polovici meseca. V noči s torka na sredo pa bodo v Kopru z modro svetlobo osvetljeni koprski Zvonik, Bastion in Ukmarjev trg.

“Z osvetlitvijo se ozavešča in izraža podpora globalni kampanji #WithRefugees, s katero želijo podporniki kampanje sporočiti svetovnim voditeljem, da javnost stoji z begunci in da je potrebno poiskati konkretne rešitve za svetovno begunsko krizo. Prav tako kampanja spodbuja in poziva k spoštovanju in strpnosti do vseh ljudi na poti,” sporoča Nina Markovič, predstavnica zavoda PRIMSS.