DomovNaši krajiTa vikend kar 5 prihodov potniških ladij

Ta vikend kar 5 prihodov potniških ladij

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V najbolj sladkem koncu tedna letos, ko bo vse v znamenju Sladke Istre, pričakujemo kar pet prihodov potniških ladij z več kot 6.000 potniki. Od tega bosta dve ladji prvič obiskali naše mesto.

ladja 3

Konec tedna bo predstavljal še enega od vrhuncev sezone potniških ladij v Kopru. Med petkom in nedeljo nas bo namreč obiskalo kar pet potniških ladij, na katerih skupno potuje več kot 6.000 turistov. V petek pričakujemo t. i. maiden call oziroma prvi obisk 238 metrov dolge ladje Crystal Symphony, ladjarja Crystal Cruises. Pred nekaj leti je ladja doživela popolno prenovo v vrednosti kar 65 milijonov dolarjev, zaradi česar danes približno 900 potnikov uživa pogoje in storitve na najvišjem nivoju. Tudi v soboto, ko bo k nam priplula ladja Voyager, bo to njen prvi prihod v Koper. Ladja gosti približno 550 potnikov in 200 članov posadke, v dolžino pa meri več kot 150 metrov.

Obe ladji bodo obiskali tudi predstavniki Mestne občine Koper in Luke Koper in s kapitanoma izmenjali spominske plakete. Poleg Voyagerja bo v soboto priplula tudi ladja Viking Sea z 900 potniki. Vse tri se uvrščajo med manjše, a zato toliko bolj luksuzne potniške ladje.

potniška ladja 1

Najbolj pestro bo sicer v nedeljo, ko bosta v mestu hkrati ladji Celebrity Constellation z več kot 2.100 potniki in Thomson Dream s približno 1.500 britanskimi turisti. Obe naše mesto obiskujeta že dlje, njuni potniki pa se v Kopru odlično počutijo. Ob Sladki Istri verjamemo, da bomo pri potnikih pustili še toliko slajši vtis. *