DomovNaši krajiTeden Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem

Teden Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Naslednji teden bo na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem (UP PEF) potekal že 16. Teden UP PEF, v okviru katerega fakulteta odpira svoja vrata. Teden bodo začeli z umetniškimi dogodki in ga zaključili z delavnicami za otroke ter informativnim dnevom za podiplomski študij.

UP PEF želi vsako leto odpira svoja vrata in širši javnosti pokaže dosežke študentov in visokošolskih učiteljev, ki so jih ustvarili in dosegli v okviru študijskih programov in projektov. V naslednjem tednu se bosta poleg prireditev zvrstili tudi dobrodelni akciji. Na fakulteti namreč še do konec maja zbirajo plastične zamaške s Palčico Pomagalčico in šolske zvezke v okviru Karitasa.

Okusi umetnosti

Torek, 28. maja, bo dan za umetnost. Umetniški dogodki v okviru Tedna UP PEF so del promocije projekta Razvijanje sporazumevalnih zmožnosti s kulturno-umetnostno vzgojo (SKUM), ki združuje 32 konzorcijskih partnerjev, od tega 26 vzgojno-izobraževalnih zavodov. Dejavnosti se izvajajo v sodelovanju z umetniki in kulturnimi ustanovami (več na www.skum.si). Projekt sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Eden od ciljev projekta SKUM je ustvarjanje okolij, ki spodbujajo izražanje ustvarjalnega potenciala v različnih umetniških medijih. V ta namen bosta v samostanu sv. Ane v Kopru dve delavnici, ki ju bosta vodila kiparka Urša Toman in literat Vanja Pegan. Udeležence bosta spodbudila k iskanju izraza v dveh medijih: haikuju in kipu. S tovrstnim obujanjem ateljejsko zasnovanih delavnic želita pokazati pomen vnašanja umetniških principov ustvarjalnosti in sodelovanja v vzgojno-izobraževalno delo, pa tudi v izobraževanje bodočih strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju. Cikel ateljejsko zasnovanih delavnicah Okusi umetnosti je bil uspešno predstavljen v aprilu na Kulturnem bazarju 2019. Nekaj dosežkov udeležencev delavnic bo do konca junija razstavljenih v atriju UP PEF.

Na celodnevni umetniški prireditvi v samostanu sv. Ane v Kopru se bodo ob 17. uri predstavili tudi študentje 1. letnika magistrskega študijskega programa Razredni pouk in Erasmus študenti iz Belgije, ki so v okviru izbirnega predmeta Lutke in gledališče v razredu nosilke in mentorice izr. prof. Jelene Sitar Cvetko pripravili predstavo kamišibaj. Prireditev se bo zaključila ob 19.30 z glasbeno čarovnijo pevskega zbora UP PEF, ki bo predstavil svoje celoletno ustvarjanje v okviru v okviru študijskega procesa.

Karierni dan na UP PEF

UP PEF in Karierni center UP v četrtek, 30. maja, na fakulteti organizirata Karierni dan za študente in diplomante UP. Sodelujoči bodo izmenjali koristne informacije s področja dela gostujočih organizacij, predstavljene bodo kompetence, ki jih delodajalci zasledujejo pri diplomantih, omogočeno bo fotografiranje za CV in delavnica pisanja CV z izr. prof. dr. Dejanom Hozjanom, potekali bodo tudi hitri razgovori z gostujočimi delodajalci v okviru Zaposlitvene kavarne.

Dan odprtih vrat za najmlajše in informativni dan za podiplomski študij

Študentski svet UP PEF za otroke iz obalnih vrtcev in šol v petek, 31. maja, dopoldan prireja tradicionalne delavnice. V okviru letošnjega dogodka bodo študentje s pomočjo visokošolskih učiteljev in sodelavcev Giuliane Jelovčan, Bojane Kralj, dr. Marine Volk, dr. Sanele Mešinović, dr. Petre Furlan organizirali gibalno-glasbeno in naravoslovno delavnico ter delavnico matematičnih iger, s katerimi bodo otroci pridobili nove veščine, praznovali svetovni dan športa in spoznali fakulteto.

V popoldanskem času ob 17.30 bo na fakulteti sledila predstavitev magistrskih študijskih programov (Inkluzivna pedagogika, Izobraževanje odraslih in razvoj kariere, Razredni pouk, Socialna pedagogika, Zgodnje učenje) in doktorskih študijskih programov (Edukacijske vede, Zgodnje učenje in poučevanje) ter postopek v vpisa.

Koncert Orkestra UP PEF

Za zaključek sezone bo Orkester UP PEF pod mentorstvom Vladimirja Batiste v petek, 31. maja, ob 20. uri gostoval v KUD Sloga v Črnem Vrhu.