DomovNaši krajiTeden rdečega križa: Z brezdomci na Mašun

Teden rdečega križa: Z brezdomci na Mašun

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V okviru Tedna Rdečega križa so se izvajalci Zavetišča za brezdomne Koper skupaj z brezdomci odpeljali na Mašun, daleč stran od mestnega vrveža in vsakdanjih skrbi, kjer so se družili in si ogledali nekatere znamenitosti.

“Da bi življenje na ulici in socialno izključenost brezdomcev nekoliko omilili, si prizadevamo, da brezdomcem zagotavljamo različne aktivnosti in jim tako omogočimo bolj kvalitetno preživljanje prostega časa, da pridobivajo nova znanja, izkušnje, pa tudi poznanstva in mreženje z ostalimi brezdomci in strokovnimi delavci. En izmed takšnih dogodkov je bil prav naš izlet na Mašun,” je povedala strokovna vodja zavetišča Mojca Klun.

Tako so se udeleženci pohoda odpravili na 1,7 km dolgo učno gozdno pot, kjer so se  seznanili z bogato zgodovino Mašuna, si ogledali  Snežnik, se ustavili »na obisku pri medvedu« in videli medvedji brlog, dobili nekaj informacij o risu in gozdnih pticah ter se seznanili z zgodovino logarske hiše in lovskega gradiča. Ko so pohod zaključili jih je čakal odličen divjačinski golaž, druženje pa se je nato nadaljevalo ob balinanju in kartanju.

“Dan je bil čudovit, poln smeha, sproščenosti in zadovoljnih obrazov, seveda sta k temu prispevala tudi narava in svež gorski zrak,” dodaja Mojca Kljun, ki se je ob tem zahvalila tudi vsem, ki so se pohodu pridružili – Svit Koper, Karitas Bertoki, Mallorca Ajdovščina in vozniku Borisu Cergolu, ki je poskrbel za varno vožnjo.

Že 14. junija pa vse skupaj vabijo na tradicionalni piknik ob morju, na Sv. Katarini v Ankaranu.