DomovNaši krajiV Kopru bodo znova snemali: Zapore ulic in parkirišč

V Kopru bodo znova snemali: Zapore ulic in parkirišč

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Da je Koper odlično prizorišče za snemanja dokazujejo številni glasbeni spoti, filmi in reklamni oglasi, ki so bili posneti prav pri nas. Po včerajšnjem snemanju reklamnega oglasa za Kozmetično podjetje ETOS, bo naše mesto namreč znova postalo kulisa za snemanje reklamnih oglasov.

Tokrat se bosta snemala kar dva različna reklamna oglasa. Podjetje Falcon d. o. o. bo snemalo oglas za zavarovalniško podjetje Les Furets, Kinomotel d. o. o. pa bodo snemali oglas za ponudnika celovitih komunikacijskih storitev – podjetje A1. V okviru snemanj bodo potekale zapore koprskih ulic in parkirišč.

Podjetje Falcon d. o. o. je s pripravami na snemanje, ki bo potekalo vse do 11. maja pričel že danes, medtem ko bo snemanje za oglas podjetja A1 potekalo med 10. in 11. majem.

Tako bo za javni promet med 9. in 11. majem začasno zaprt del parkirišča za koprsko tržnico, del mandrača in pločnik na Pristaniški ulici pred hotelom Koper, kjer bodo postavili snemalne rekvizite.

Foto: ekoper.si

Med 10. in 11. majem pa bo snemalna ekipa podjetja Kinomotel d. o. o. v začasno uporabo prevzela javne prometne površine Dapontejeve rebri in Tominčeve ulice v Kopru.

Koper se  tudi sicer zadnja leta vse bolj uveljavlja kot izredno priljubljeno prizorišče za snemanje filmov, glasbenih spotov in seveda televizijskih oglasov za najrazličnejša domača in tuja podjetja. Kot so nam sporočili z Urada za gospodarske javne službe in promet na Mestni občini Koper so samo na občini v zadnjih štirih letih izdali 13 dovoljenj za snemanje oglasnih spotov in filmov. Od tega je bilo posnetih kar 11 oglasov, večinoma v povezavi z avtomobilsko industrijo in zavarovalniškimi storitvami ter dva filma – film Nika in Štiri stvari, ki sem jih hotel početi s tabo.

Še nedavno pa je Koper postal kulisa za snemanje filma SCOUT, ki ga je režiral nadarjeni režiser Alex Cvetkov, kar dvakrat v zadnjem letu pa je Koper gostil tudi Dunking Devilse. Poleg oglasnih spotov in filmov v Kopru snemajo tudi videospote znanih glasbenikov. Eden odmevnejših je bil spot priljubljenih Manche & Rale & Djomla KS. Kaj vse se je še dogajalo v soju filmski luči v Kopru pa si lahko preberete v spodnjem prispevku.

Koper ponovno kulisa za snemanje reklamnega spota