DomovNaši krajiTelenovela ŠPET se nadaljuje: Spet ta ŠPET, drugi del

Telenovela ŠPET se nadaljuje: Spet ta ŠPET, drugi del

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V luči aktualnega dogajanja glede osnovne šole na Škofijah, se je ponovno odzval prvi mož koprske občine Boris Popovič. Njegovo izjavo objavljamo v celoti.

“Glavna argumentacija t.i. vodje CI ŠPET Alana Radina za novo šolo na novi lokaciji na vsak način in za vsako ceno brez nikakršne obnove obstoječe šole, je sledeča: njegova prijateljica je za magistrsko nalogo narisala novo OŠ Škofije, na novi, zgornji lokaciji in da bi ta šola lahko služila ne samo za šolo kot tako, ampak tudi za prostočasne dejavnosti celemu kupu nekih drugih uporabnikov za druge namene. Moram poudariti, da to nikakor ni osnovni namen osnovnih šol in upam, da tudi ne bo postal. Bolnih ambicij nekaterih posameznikov in njihovih megalomanskih idej, katere bi služile v največji meri njim samim in povzdigovanju imena zgoraj omenjene magistrice, s tem, da bi ta ceh v celoti morali plačati izključno škofijski otroci, ne podpiram! Šola naj bo šola in namenjena naj bo otrokom in njihovemu izobraževanju, za vse prostočasne potrebe Alana Radina in njegovih prijateljev, pa nista dolžni skrbeti ne šola ne občina.

Alan Radin, junak zaradi katerega bodo škofijski otroci še najmanj eno leto v azbestni šoli. Res lep dosežek. Bravo!!!

CI ŠPET zato javno pozivam, da nam končno pokaže oziroma dostavi teh famoznih »okrog 700 podpisov« o katerih ves čas javno govori, jih pa v slogu največjih političnih agitatorjev nikoli ne pokaže. Zanima nas kdo so »ponosni« podpisniki te peticije, od kod sploh so, če so starši oziroma ožji sorodniki otrok, ki trenutno obiskujejo to šolo, morda vrtec, ali so njihovi otroci še dojenčki, so morda ravno na poti, ali pa v bližnjih načrtih. Če niso nič od tega, pa so v mojih očeh čisto navadni politični oportunisti, ki nesramno zlorabljajo nedolžne otroke.

Kjerkoli in pod karkoli sem se v življenju podpisal, nisem nikoli skrival, ne skrivam in ni me sram. Ponosen sem, da se nikoli pod kakšne podobne politične agitacije nisem podpisal in se tudi ne bom. Tistim, ki ste se podpisali, pa če še vedno mislite, da imate prav, svetujem, da ponosno pokažete kdo ste in zahtevate, da se ta famozna peticija z vašimi čitljivimi podpisi uokviri in shrani v avli OŠ Oskarja Kovačiča Škofije. Lahko jo pošljete tudi na uredništvo ekoper.si in verjemite, da jo bomo z veseljem objavili, kajti tega užitka in občutka ponosa nad vašim pogumnim in strumnim, junaškim dejanjem, vam nikakor nočemo kratiti. Tudi z osnovno šolo Koper se je zgodilo nekaj podobnega in tiste, ki so takrat zavirali njen nastanek, je še danes pošteno sram,” je bil jasen koprski župan Boris Popovič.