DomovNaši krajiTudi Koper z energetsko svetovalno pisarno

Tudi Koper z energetsko svetovalno pisarno

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Mreža energetskih svetovalnih pisarn se vse bolj širi. Prve dni marca je svojo, že 53. po vrsti, dobil tudi Koper, in sicer v prostorih krajevne skupnosti Semedela.

Pisarno vodi Davor Kravanja, ki sicer že vodi podobno pisarno v sosednji Izoli. Nanjo se, kot pravi, letno obrne od 200 do 300 ljudi, zanimanje pa se še povečuje. Razloge za to pripisuje dejstvu, da se ljudje vse bolj zavedajo, da lahko z določenimi ukrepi sami veliko spremenijo in na ta način posredno zmanjšanjo tudi stroške.

Energetsko svetovalno pisarno ENSVET v Kopru smo se odločili odpreti, da bi občanom Mestne občine Koper omogočili obisk pisarne v svoji občini in jim pomagali z brezplačnimi nasveti in razgovori, ter jim pomagali pri izboru, načrtovanju in uresničevanju investicijskih ukrepov učinkovite rabe energije in rabe obnovljivih virov v stanovanjskih stavbah,” je za ekoper povedal Davor Kravanja.

 

V prostorih krajevne skupnosti Semedela je pričela delovati energetska svetovalna pisarna. Foto: ekoper.si

Sicer pa je namen energetske pisarne ljudem pomagati z nasveti o učinkoviti rabi energije in njenih obnovljivih virov. Dobrodošli so tudi nasveti v povezavi z nepovratnimi sredstvi in ugodnimi krediti eko sklada, v okviru katerega energetske svetovalne pisarne tudi delujejo.

“V energetski pisarni bomo izvajali program Brezplačnega energetskega svetovanja za občane -mreža ENSVET, ki nudi individualno, brezplačno, neodvisno energetsko svetovanje ter informacijske, izobraževalne in ozaveščevalne aktivnosti za promocijo ukrepov učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije občanom v lokalnem okolju,” je o programu, ki ga bodo izvajali v energetski pisarni v Kopru povedal Kravanja in dodal: Občanom želimo posebej približati aktualne razpise Eko sklada in jim tudi pomagati pri prijavljanju za nepovratna sredstva in/ali ugodne kredite za posamezne ukrepe.”

Vrata koprske pisarne so odprta ob ponedeljkih in četrtkih, med 17. in 20. uro. Potrebna je predhodna najava.