DomovNaši krajiTudi Lovska družina Istra – Gračišče zakorakala v osmo desetletje

Tudi Lovska družina Istra – Gračišče zakorakala v osmo desetletje

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Minulo soboto je Lovska družina Istra – Gračišče s slovesnim dogodkom obeležila svojo 70 let dolgo pot. Pomembnega dogodka v lovskem domu v Trebešah se je udeležil tudi koprski župan Boris Popovič, ki je starešini Darju Franci podelil priložnostno priznanje. Lovska družina je koprski občini prav tako izročila prav posebno zahvalo.  

Koprski župan se je ob predaji priznanj zahvalil lovcem za njihovo predano delo, ki sega globoko v prejšnje stoletje. “Z velikim veseljem sem se odzval povabilu na praznovanje tako zavidljivega jubileja, kot je današnji. Prav je, da sem kot vaš župan danes z vami. Živel sem v družini z očetom lovcem, rad imam lovce in rad živim med lovci. Zavedam se pomena lovskega poslanstva in vaših zaslug za sonaraven razvoj živalskih vrst ter ohranjanje določenih ogroženih vrst prostoživečih živali. Mislim, da smo v preteklih 15 letih lovstvo dvignili na raven, ki si jo ta dejavnost tudi zasluži. Nameravamo pa to zgodbo nadaljevati v podobnem slogu. Zato vam bo MOK še naprej stala ob strani,” je zbrane lovce nagovoril župan Boris Popovič, ki je v imenu mestne občine starešini Darju Franci podelil priznanje ob jubileju.

Boris Popovič je nagovoril zbrano množico. Foto: ekoper.si

Zahvala v roke Mestne občine Koper

Tudi Lovska družina Istra – Gračišče je Mestni občini Koper podelila zahvalo za dolgoletno podporo in soustvarjanje uspešne zgodbe.

Po koncu programa je sledila pogostitev in zabava z ansamblom trio Teci Teci.