DomovNaši krajiUniverza na Primorskem za dijake s posebno dobrodošlico

Univerza na Primorskem za dijake s posebno dobrodošlico

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Univerza na Primorskem skupaj z Mestno občino Koper, Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem in številnimi sodelujočimi institucijami in gostinskimi podjetji letos prvič za vse dijake, ki bodo prišli na Obalo, ob informativnih dnevih pripravlja posebno dobrodošlico, ki bo potekala v petek, 9. februarja, od 10. ure dalje na Titovem trgu v Kopru.

Za vas pripravljajo informacijske kotičke naših fakultet in organizacij, ki sodelujejo z univerzo in našim študentom nudijo različne ugodnosti. Ogledali in prisluhnili boste lahko »StandUP komediji malo drugače«. Na sproščen, zabaven način, bo standup komičarka Nataša Živkovič povezovala pogovor s študenti/-tkami Univerze na Primorskem o študentskem življenju na Obali. Prigode, nezgode, pa tudi, kako jo včasih kak študent zagode … Kako uspešno študirati, kje se do sitega najesti in kje pridobiti študentske bone, kako se vključiti v obštudijske dejavnosti, kje poiskati sogovornike z bogatimi izkušnjami, kdaj in kje sproščeno in zabavno preživeti prosti čas. Ob vsem tem pa še veliko uporabnih nasvetov iz prve roke!

Sledil bo obisk fakultet. Spoznali boste svoje novo študijsko okolje v sodobno opremljenih predavalnicah, kjer vas bodo nagovorili dekani in dekanje fakultet, skupaj s predstavniki študentov, in vam odgovorili na vaša vprašanja v zvezi s študijem, nastanitvijo in podobno. Popoldanski termin obiskov je ob 15. uri.

Tudi v letošnjem letu na primorskih fakultetah pričakujejo velik obisk. Foto: pixabay.com

Tudi v letošnjem letu na primorskih fakultetah pričakujejo velik obisk: “Vsako leto beležimo približno 1500 – 2000 dijakov, ki obišče naše fakultete v času informativnih dni; z organiziranim avtobusnim prevozom jih na dan petka v Koper pripeljemo nekaj čez 100 (dva avtobusa),” je za eKoper povedala predstavnica Univerze na Primorskem Mirella Baruca.

Informativni dan bo na fakultetah Univerze na Primorskem potekal tudi v soboto, 10. februarja, s predstavitvami na fakultetah v jutranjem terminu ob 10. uri.

Univerza na Primorskem za vse zainteresirane organizira tudi prevoz

Univerza na Primorskem bo v času informativnih dni organizirala brezplačen avtobusni prevoz na relaciji Murska Sobota – Maribor – Celje – Ljubljana – Postojna – Koper – Izola – Portorož (in povratek). Odhod iz Murske Sobote je, v petek 9. februarja, predviden ob 4. uri, prihod v Portorož pa okrog 10. ure. Povratek na isti relaciji je predviden z odhodom ob 17. uri iz Portoroža.

Da si pravočasno zagotovite mesto v avtobusih, izpolnite e-prijavo, ki jo najdete TUKAJ in posredujte podatke, ki jih organizator potrebuje za organizacijo potrebnega števila prostih mest. E-prijave zbirajo do vključno 6. februarja. 

Univerza na Primorskem je na 28 dodiplomskih študijskih programih 1. stopnje za slovenske državljane in državljane EU razpisala 1.498 mest. Foto: pixabay.com

Razpis za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študije že 1. februarja

Prvega februarja bo izšel Razpis za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2018/19. Univerza na Primorskem je na 28 dodiplomskih študijskih programih 1. stopnje za slovenske državljane in državljane EU razpisala 1.498 mest, od tega 1.133 za redni študij in 365 za izredni študij.

Za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce izven EU je razpisala 274 mest (206 za redni študij in 68 za izredni študij). Za 1. letnik je posebej razpisanih še 90 mest (76 za redni in 23 za izredni študij), ki so namenjena kandidatom za vzporedni študij in diplomantom.

Več informacij najdete TUKAJ!