DomovNaši krajiV Kopru danes velikanka Rhapsody of the Seas

V Kopru danes velikanka Rhapsody of the Seas

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi danes so Koper preplavili ladijski potniki. V mesto je namreč zjutraj priplula Rhapsody of the Seas.

Ladja Rhapsody of the Seas, ki je v lasti svetovno priznanega ladjarja Royal Carribean, sodi med največje potniške ladje, kar smo jih letos gostili v Kopru. Ladja, dolga kar 279 metrov, ima kar 11 nadstropij, 8 bazenov in masažnih bazenov, 8 lokalov, plezalno steno, igralnico ter vse drugo potrebno ugodje. V naše mesto je pripeljala približno 2200 potnikov in skoraj 800 članov posadke. K nam je priplula iz Benetk, pot pa bo v popoldanskih urah nadaljevala proti Dubrovniku.

V tem letu Koper obiskalo kar 70 potniških ladij

Tudi sicer je mesec oktober na koprskem potniškem terminalu zelo pester. V tem mesecu nas je oziroma nas še bo obiskalo kar 13 potniških ladij. Naslednja bo k nam priplula že ta četrtek, 20. oktobra.

Potniške barke
Foto: arhiv ekoper.si

Leto 2016 s 70 prihodi potniških ladij in skupno približno 77 tisoč potniki velja za najuspešnejše leto po letu 2011, ki je bilo z 78 prihodi in skoraj 110 tisoč turisti rekordno.

Danes bodo o pomorskem potniškem turizmu v Kopru govorili tudi v televizijski oddaji Dobro jutro na RTV Slovenija. V studiu bodo gostili svetovalko župana Mestne občine Koper Jano Tolja in Bojana Babiča iz Luke Koper. Vabljeni k ogledu. *