DomovNaši krajiV Kopru gostili 18. srečanje vojnih invalidov

V Kopru gostili 18. srečanje vojnih invalidov

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Športna dvorana Osnovne šole Koper je danes gostila 18. srečanje vojnih invalidov, ki ga že tradicionalno prirejajo zadnjo soboto v maju.

Srečanja so se udeležili podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič, predsednica Društva vojnih invalidov slovenske Istre Janja Žagar, predsednik Zveze društev vojnih invalidov Slovenije Janez Podržaj, podpredsednik Državnega zbora RS Matjaž Nemec, ki je bil tudi častni govornik, in mnogi drugi.

Podžupan MOK Peter Bolčič. Foto: ekoper.si

Letošnja prireditev je potekala tudi v čast praznovanja 25. obletnice sprejema naše države v Organizacijo združenih narodov.

“V izjemno čast mi je, da vas lahko na današnji dan pozdravim v imenu Mestne občine Koper. Vsakič znova smo ponosni, da vas lahko gostimo. V Kopru se namreč vsako leto zvrstijo številne prireditve in prav današnji dogodek je eden tistih, za katerega nam je v čast, da ga gostimo,” je na slovesnosti povedal koprski podžupan Peter Bolčič.

Dan, ko obeležujemo povezovanje in prijateljstvo

“Srečanje je osrednji praznik vojnih invalidov, je dan povezovanja in prijateljstva, je dan, ko se spominjamo naše preteklosti,” pa je v svojem govoru poudaril predsednik Zveze društev vojnih invalidov Slovenije Janez Podržaj, ki je med drugim spomnil, da zgodovine ne smemo pozabiti, saj je pomemben del nas in naše države, na katero moramo biti ponosni.

Vsem vojaškim, vojnim in mirodobnim invalidom se je za njihovo požrtvovalnost zahvalil tudi podpredsednik Državnega zbora Republike Slovenije Matjaž Nemec, ki se jim je zahvalil predvsem za to, ker so odprli svoja srca. Prav zaradi tega lahko danes obeležujemo srečanje vojnih invalidov, ko hkrati slavimo tudi našo svobodo. *

“Vrednote, ki ste nam jih predali prav vi, segajo v srčiko človekoljubnosti in prav to zahteva najiskrenejšo pohvalo vsem vam,” je vojne invalide nagovoril Matjaž Nemec.