DomovNaši krajiV Kopru ponovno Norwegian Spirit

V Kopru ponovno Norwegian Spirit

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V zgodnjih jutranjih urah je iz Benetk v Koper priplula potniška ladja Norwegian Spirit, z njo pa nekaj več kot dva tisoč potnikov, ki bodo naše mesto in lepote Slovenije raziskovali vse do večera. Ladja bo nato odplula dalje, proti Splitu, kjer bo imela naslednji postanek.

Na krovu nekaj več kot 268 metrov dolge potniške ladje, ladjarja Norwegian Cruise Line, je 2018 potnikov, med katerimi je največ Avstralcev, Kanadčanov, Novozelandcev, Američanov in Angležev. Ti si bodo na enodnevnem postanku v Sloveniji ogledali bodisi Postojnsko jamo, Predjamski grad, Bled in našo prestolnico, kar nekaj pa je tudi takih, ki bodo ostali na obali in raziskovali njene najlepše kotičke. Tisti bolj športno naravnani se bodo udeležili kolesarskega izleta po Parenzani, spet drugi uživajo v panoramski vožnji po istrskem zaledju. Mnogi med njimi ostanejo tudi v Kopru, kjer bodo vse do večera spoznavali čare naše bogate kulturne dediščine.

Ladja Norwegian Spirit je sicer pravi izbor za vse tiste, ki želijo tudi na dopustu ostati aktivni in se zabavati. Na njenem krovu so namreč številni nočni klubi in bari, gledališče Stardust in celo casino. Pestra je tudi kulinarična ponudba, saj se ladja ponaša z 11 restavracijami oz. lounge bari, na ladji pa najdemo tudi igrišče za košarko, golf igrišče, fitness center in center dobrega pčutja, bazen, knjižnico in številne druge aktivnosti, s katerimi si gostje krajšajo čas.