DomovNaši krajiV Kopru prvič na obisku luksuzna MSC Poesia

V Kopru prvič na obisku luksuzna MSC Poesia

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V petek smo na potniškem terminalu v Kopru gostili luksuzno potniško ladjo MSC Poesia. Ogledal si jo je koprski župan Boris Popovič, ki je s kapitanom ladje izmenjal plaketi in mu ob tem predal tudi županovo vino in oljčno olje. Prav tako je plaketo kapitanu predal tudi Dimitrij Zadel predsednik uprave Luke Koper.

MSC Poesia, ki je k nam priplula iz Zadra je pripeljala 2085 potnikov, katerim nudi luksuzno doživetje. Odslej se bo na svoji poti ustavljala tudi pri nas. Zagotovo je ena njenih posebnosti ta, da svojim potnikom nudi zanimivo športno doživetje, saj na njej najdemo teniško igrišče, igrišče za košarko, telovadnico, fitness in igrišče za golf. Za vse tiste, ki si želijo izkusiti čar kockanja pa je tu luksuzna igralnica. Pozabili niso niti na vse, ki si želijo spočiti v zen kotičku in na otroke za katere imajo pripravljeni prav posebeni igralnici, ki so ju poimenovali Kamena doba in Dinozavrova igralnica. Poleg naštetega osebje na ladji razvaja tudi gastronomske brbončice potnikov, ki lahko uživajo v avtentičnem japonskem Sushi baru ali pa se razvajajo z vrhunsko pripravljeno pico, ki jo je na ladji imel možnost poskusiti tudi koprski župan Boris Popovič.

Potniki MSC Poesie navdušeni nad Koprom

Potniška sezona, ki bo po napovedih Mestne občine Koper ena rekordnih, je torej v polnem teku. Pričakujejo namreč, da se bo v Kopru ustavilo kar 100.000 potnikov. Nekatere smo na naši ulicah ujeli tudi mi in zaupali so nam, da je prav Koper eno najlepših mest v katerem so se na svoji poti ustavili.

 »Mesto je čudovito, predvsem pa čisto, neverjetno je kakšne zgodovinske bisere skrivate tu pri vas. Zagotovo je ena tistih najbolj zanimivih prav vaša stolna cerkev, ki smo jo obiskali in bili navdušeni nad samo arhitekturo kot tudi umetnostjo, ki se nahaja v njej« navdušenja nista skrivala Jenny in Reg Birmingham iz Velike Britanije, ki sta nam še zaupala: »Pripluli smo iz Benetk, ki so zelo lepe, kljub temu pa je Koper, ki je  tako majhen košček sveta, tisti ki res odlično združuje zgodovinsko lepoto z današnjim časom. Seveda se imamo lepo tudi na ladji, kjer imamo veliko različnih aktivnosti, prav danes se bomo udeležili karaok, a vseeno je čudovita izkušnja spoznavati mesta, kjer se ustavimo. Prav zdaj si gremo ogledati še Carpacciovo hišo, saj smo o tem umetniku pri vas veliko slišali.«

Reg in Jenny Birmingham iz Velike Britanije (levo) nista skrivala navdušenja nad Koprom. Foto: ekoper.si

Navdušenja nad starim mestnim jedrom nista skrivala niti potnika Marilyn in Damian Ryan iz Avstralije.

»Vaše mesto je zelo lepo in ljudje so neverjetno prijazni. Obiskala sva stolno cerkev in se povzpela na stolp. Pravo doživetje, ko moraš prehoditi 199 stopnic. Popeljalo naju je v preteklost, ko ni bilo dvigal. Vsekakor je bilo vredno, saj se nama je na vrhu odprl čudovit razgled. Sprehodila sva se skozi staro mestno jedro, kjer sva občudovala vaše znamenitosti,« sta bila z obiskom Kopra zadovoljna Avstralca, s katerima se je strinjala tudi Tajka Pimswad Watanasiriroch, ki je bila presenečena nad čistočo mesta: »Presenečena sem nad tem kako je vaše mesto čisto in urejeno. Sama obožujem stara mestna jedra in Koper ima resnično zanimivo zgodovinsko zapuščino. Nisem pričakovala toliko znamenitosti na enem mestu. Predvsem pa je navdušujoče to, da potniki samo v dvigalo stopimo in že smo v samem središču mesta.«

Potnika Marilyn in Damian Ryan iz Avstralije. Foto: ekoper.si

Pri nas smo gostili že kar nekaj ladij, med katerimi s svojimi prihodi izstopa Arethusa, ki je bila na potniškem terminalu privezana že sedemkrat in bo letos tudi največkrat privezana ladja pri nas. V rekordni sezoni pričakujemo štiri nove prihode ladij. V petek nas je obiskala MSC Poesia, sicer pa pričakujemo še obisk Mein Schiff 2, ki bo pri nas privezana 12. maja, že naslednji dan pa bomo gostili Tui Discovery 2, medtem ko 3. novembra na privezu v Kopru pričakujemo velikanko Seaborn Ovation.

Med zanimivimi dogodki, ki jih lahko pričakujemo v okviru potniške sezone pa zagotovo tudi letos izstopa Azamazing, ki ga bomo gostili 17. avgusta, 19. septembra in 4. oktobra. Največ ladij nas bo obiskalo v maju in oktobru, ko skupno pričakujemo kar 24 ladij – 12 v maju in 12 v oktobru.