DomovNaši krajiŽUPAN S TERENA: “Koper kmalu bogatejši za pokrit olimpijski bazen!”

ŽUPAN S TERENA: “Koper kmalu bogatejši za pokrit olimpijski bazen!”

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem, ko si je prvi mož koprske občine Boris Popovič v tem tednu ogledal potek del na rekreacijskem parku ob Semedelski promenadi in na Centru vodnih športov v Žusterni, se je včeraj mudil še na bazenskem delu kompleksa Solis na Bonifiki.

Župan Mestne občine Koper Boris Popovič je skupaj s sodelavci in izvajalci opravil terenski ogled in preveril potek del na olimpijskem bazenu, ki bo dokončan predvidoma do konca leta.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Kot smo že poročali, Koper bo kmalu bogatejši za prvi pokriti olimpijski bazen v Sloveniji z merami 50×25 metrov, ki izpolnjuje vse pogoje za organizacijo mednarodnih plavalnih in vaterpolo turnirjev. Bazen bo služil tako tekmovalnim kot rekreativnim plavalcem in vaterpolistom, ki bodo odslej imeli tudi bistveno bolj ugodne pogoje za treninge. V okviru gradnje bo poskrbljeno tudi za vso spremljevalno infrastrukturo. V kletnih prostorih bodo tako uredili garderobe za športne klube in prostore za doping kontrolo, nadstropje višje pa še garderobe za obiskovalce bazena, slačilnice in sanitarije ter pisarne. Bazenski kompleks, velikosti osem tisoč kvadratnih metrov, zajema tudi tribune, vip ložo, večnamenski prostor in fitnes.

Objekt bo tudi energetsko učinkovit in varčen, saj Mestna občina Koper pri gradnji bazena uporablja najsodobnejšo tehnologijo in materiale, ki bodo omogočili tudi velike energetske prihranke, kar se bo odražalo še zlasti pri tekočih stroških za vzdrževanje objekta. Ti naj bi bili minimalni.