DomovNaši krajiV Kopru svoja vrata odprla Hiša izmenjave

V Kopru svoja vrata odprla Hiša izmenjave

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Območno združenje Rdečega križa Koper je minuli petek v Kopru, na Vojkovem nabrežju  predstavilo “Hišo izmenjav”. Gre za prijeten prostor, ki je del projekta “Gremo naprej”.

Omenjeni projekt je namenjen socialni aktivaciji dolgotrajno brezposelnih in socialno ogroženih posameznikov. Z vstopom v program takšni posamezniki pridobijo možnost za ponovno vključevanje v delovno aktivnost ter pridobijo nova funkcionalna in socialna znanja ter izkušnje. Pridobljene veščine jim omogočajo doseganje osebnega razvoja in višajo motivacijo za delo .

Foto: RKS

Januarja 2018 so v sklopu projekta začeli s praktičnim delovnim usposabljanjem v okviru katerega so ustvarjali najrazličnejše izdelke, katere so sedaj za menjavo ponudili v “Hiši izmenjave”.

Obiskovalci lahko v zameno za prehrambene izdelke, higienske pripomočke, šolske potrebščine ali prostovoljne prispevke izberejo svoj izdelek. Zbrani artikli so namenjeni socialno ogroženim posameznikom ali družinam. Poleg izdelkov v hiši izmenjujejo tudi znanje, izkušnje, lepe misli ali dobre ideje.

Foto: RKS

Odprtja “Hiše izmenjav” so se udeležili predstavniki Mestne občine Koper in Rdečega križa Slovenije.

Zbrane je na otvoritvi nagovorila tudi generalna sekretarka RKS – OZ Koper Renata Brunskole in se zahvalila vsem sodelujočim v projektu, še posebej partnerjem in prostovoljcem za izkazano naklonjenost ter trud za uspešno izpeljavo projekta. Obenem se je zahvalila županu Borisu Popoviču za podporo s strani Mestne občine Koper, ki je pri izvedbi projekta ponudila pomoč.