DomovNaši krajiV Kopru zazveneli zvoki Male Simfonije

V Kopru zazveneli zvoki Male Simfonije

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Ob obeležitvi 330. obletnice rojstva Giuseppeja Tartinija in 100. obletnice rojstva Vladimirja Lovca se je minulo soboto v protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega odvilo nepozabno glasbeno doživetje Mala simfonija Kopra.

Mala simfonija Kopra je po vzoru lanske simfonije tokrat zazvenela v protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega na Martinčevem trgu v Kopru. Koncertni večer v družbi Godalnega orkestra Tomaža Lorenza je pričaral nepozabno glasbeno doživetje za občinstvo. Solistično vlogo je prevzela violinistka Lana Trotovšek, ki je že nastopala z najboljšimi svetovnimi orkestri na najprestižnejših prizoriščih v Evropi, Aziji in ZDA. Kot solist je nastopil tudi prvi violinist simfoničnega orkestra SNG opera balet Ljubljana Domen Lorenz, ki je med drugim tudi prejemnik Prešernove nagrade Akademije za glasbo. Obiskovalce so popeljali v glasbene svetove Giuseppeja Tartinija, Vladimirja Lovca, Johanna Sebastiana Bacha in Edvarda Griega.

Večerni dogodek so s skupnimi močmi pripravili Društvo prijateljev glasbe, Mestna občina Koper in Luka Koper.

Simfonija Kopra septembra pod zvezdami koprskega pristanišča

Mestna občina Koper, Luka Koper in Društvo prijateljev glasbe so leta 2019 s simfoničnim koncertom v edinstvenem ambientu med luškimi dvigali in ladijskimi kontejnerji naredili prvi, a velik glasbeno obarvan korak k dvigu kulturne ravni Kopra. Po triletnem premoru se 9. septembra Simfonija Kopra znova vrača na potniški terminal, ki se bo ob tej priložnosti spremenil v prav posebno kulturno prizorišče. Obiskovalce bodo skozi glasbene note popeljal Simfonični orkester RTV Slovenije pod taktirko dirigentov Ane Erčulj in Davorina Morija. Nastopili bodo tudi solisti Nika Gorič, Sara Briški Cirman – Raiven, Andraž Golob in Maja Horvat. S tem organizatorji odpirajo novo poglavje tesnega sodelovanja na področju oživljanja kulturnega utripa v mestu.

Foto: Jakob Bužan