V Rokometno društvo Koper se vrača Tine Poklar

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V rokometnem prvoligašu RD Koper, ki trenutno zaseda šesto mesto v prvi državni rokometni ligi, se že pripravljajo na naslednjo sezono in sestavljajo igralsko ekipo, ki bo sledila cilju biti med najboljšimi. Ena najbolj vidnih okrepitev je vrnitev 29-letnega otroka koprskega rokometa Tineta Poklarja.

V koprskem klubu se v teh dneh veliko dogaja. Rokometaši začenjajo s pripravami na nadaljevanje prve DRL, aktivni so tudi v klubskih pisarnah. Eden od dveh primorskih prvoligašev bo lahko v naslednjih dveh sezonah računal na pomoč 29-letnega Tineta Poklarja, ki bo dres avstrijskega kluba Alpla HC Hard zamenjal za koprskega.

V RD Koper so se dogovorili za dvoletno sodelovanje s Koprčanom Tinetom Poklarjem, ki se po letih igranja v ligi prvakov ter norveškem in avstrijskem prvenstvu vrača v domače okolje in bo v sezoni 2020/21 okrepil našo mlado in zelo obetavno ekipo.

Tine je otrok koprskega rokometa. Z RK Cimos Koper je doživel vse takratne zgodovinske uspehe – državni prvak, četrtfinale lige prvakov, zmagovalec pokala Challenge, pokalni zmagovalec. Po razpadu tega se je preselil v mariborski Branik, od koder je po treh letih prestopil na sever Evrope, natančneje k norveškemu prvaku Elverum. Z Elverumom je tri sezone zelo uspešno nastopal tako v domačem prvenstvu (3x državni prvak) kot v ligi prvakov, v kateri je vpisal 117 zadetkov in bil najbolj učinkovit posameznik svoje ekipe. Pred začetkom letošnje sezone se je odločil za selitev k avstrijskemu podprvaku Alpla Hard, s katerim bo letos naskakoval naslov državnega prvaka.

Ob podpisu pogodbe je Tine povedal: »Zelo sem vesel, da se po sedmih letih vračam v Koper. Osebno imam zelo visoke cilje in upam, da nam bo v naslednji sezoni uspelo narediti odličen rezultat. Ekipa je mlada, ampak ima velik potencial, z dobrimi treningi in veliko podporo publike pa mislim, da lahko premagamo vsakogar. Všeč mi je, da so klub in Uroš kot trener zelo ambiciozni in jih zanimajo le najvišja mesta.«

Foto: RD Koper