DomovNaši krajiV Šalari kmalu nova parkirna mesta

V Šalari kmalu nova parkirna mesta

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Stanovalci Vanganelske ceste v Šalari bodo že v kratkem dobili dodatna parkirišča. V okviru naložbe, ki jo izvaja podjetje Grafist, bodo uredili tudi tri ekološke otoke in klančino, ki bo služila kot dostopna pot za pešce in kolesarje do tamkajšnje promenade.

Stanovalci Šalare se s parkirno problematiko in pomanjkanjem parkirnih mest srečujejo že dalj časa, a poslej bo vse drugače. Občina je namreč začela z ureditvijo parkirišča vzdolž Vanganelske ceste, kjer je bila do zdaj zelenica. Tam namerava urediti približno 35 parkirnih mest in tri ekološke otoke, kot tudi klančino, po kateri bodo lahko pešci in kolesarji dostopali do glavne ceste. V okviru posegov so tako vzdolž brežine že zgradili podporni zid, poskrbeli pa bodo tudi za odvodnjavanje in cestišče v celoti preplastili.

Glede navedb, da naj bi občina zavoljo naložbe rigorozno posekala zdrava drevesa, pa na občini odgovarjajo, da so bili vsi posegi izpeljani v dogovoru s krajani: »Nekatera drevesa, ki smo jih posekali so bila bolna, nekaj dreves pa smo odstranili, saj je bila takšna želja tamkajšnjih prebivalcev.«

Parkirne težave bodo za prebivalce tega dela Šalare kmalu preteklost.