DomovNaši krajiV Žusterni gredo dela h koncu

V Žusterni gredo dela h koncu

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Naložbe v Žusterni te dni dobivajo svojo končno podobo – občina trenutno zakljčuje z ureditvijo zunanjih površin ob centru vodnih športov, lotila pa se je tudi gradnje ločenega dostopa do novo zgrajenih javnih sanitarij na tamkajšnjem bazenu.

Ob centru vodnih športov, kjer je v letošnjem poletju znova zaživel tudi park vodnih športov Active Koper, te dni pospešeno delajo. Občina tam ureja t.i. kamnito zložbo, ki bo hkrati služila tudi kot ograja. Med kamnito zložbo in pločnikom bo nato sledila še ureditev zelenice. Dela bodo sklenjena predvidoma v naslednjih dneh.

V okviru del se je začela tudi ureditev dostopa do novo zgrajenih javnih sanitarij. Ta že dalj časa načrtovan poseg je občina prestavila v čas zaključka glavne kopalne sezone, ko je na plaži manj obiskovalcev.

Center vodnih športov zaokrožuje ponudbo športne infrastrukture na tem območju

Potem ko je Mestna občina Koper pred dvema letoma pristopila k temeljiti obnovi servisnega objekta v Žusterni, v okviru katere je sanirala streho, fasado, notranje prostore, uredila hidroizolacijo, zamenjala vsa okna, elektroinštalacije, prezračevanje in ogrevanje ter povsem prenovila tudi garderobe in opremo, se je lotila še gradnje prizidka k objektu. V njem je občina uredila garderobe in sanitarije za kajak in surf klub, ki delujeta v Žusterni, dodatne prostore pa je namenila tudi ureditvi javnih sanitarij.

Nato je sledila še ureditev dodatnih prostorov za potrebe vodnih športov, ki so se dalj časa soočali s pomanjkanjem prostora za skladiščenje in hrambo športnih rekvizitov kot tudi prostora za ureditev pisarne. V okviru naložbe, ki so jo poimenovali center vodnih športov, je tako občina postavila 43 modularnih montažnih zabojnikov, namenjenih delovanju športnih društev in shranjevanju športne opreme. Zabojniki so nameščeni v dveh etažah, v pritličju, kjer je 25 zabojnikov, je prostor za shranjevanje športnih rekvizitov (jadra, deske, kajaki, kanuji, itd.), drugih osemnajst zabojnikov v nadstropju pa je preurejenih v večji fitnes, sejno dvorano, pisarne, namenjene klubom, čajno kuhinjo in sanitarije ter dve večji zunanji terasi.

Pred objektom je koprska občina zagotovila tudi ureditev lesenega platoja za čiščenje jader, od ploščadi pa vse do morja pa je uredila tudi dostop v peščeni obliki. Za celotno naložbo je Mestna občina Koper namenila 761.000 evrov. Izvajalec del pa je podjetje Plan Invest.